Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιστορικές περιηγήσεις στον Δήμο Πέλλας - Περπατώντας στον σύγχρονο οικισμό της ΠέλλαςΗ Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Πέλλας και ο Σύλλογος «Εκπαιδευτική Καινοτομία» (EDV) συνεχίζουν τις ιστορικές περιηγήσεις στον Δήμο Πέλλας. Η νέα θεματική ενότητα αναζητά μέσα από περιπατητικές συζητήσεις στον σύγχρονο οικισμό της Πέλλας την νεότερη ιστορία του τόπου.

Η διαδρομή περιλαμβάνει:

· Περιήγηση στον Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέλλας του 19ου αιώνα. Μιλούμε για την αρχιτεκτονική, την εικονογράφηση και την ιστορία του ναού.

· Επίσκεψη στο προπολεμικό κοινοτικό κατάστημα που βρίσκεται δίπλα από τον ναό και το οποίο στέγασε στο παρελθόν την προπολεμική αρχαιολογική συλλογή της Πέλλας. Συζητούμε για την προσπάθεια του τοπικού συλλόγου να διασώσει την νεότερη ιστορία του οικισμού.

· Περίπατοι στις γειτονιές της Πέλλας, όπου διερευνούμε τη σχέση των κατοίκων με τις αρχαιότητες στην παραδοσιακή κοινωνία και τη μετάβαση στη νεωτερικότητα.

· Καταλήγουμε στην κρήνη. Περιγράφουμε το μνημείο και αναζητούμε τις υδάτινες, κρυμμένες ιστορίες του.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 11 π.μ.. Σημείο συνάντησης ο Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέλλας.

Η συμμετοχή
είναι ελεύθερη.

Από το Γραφείο Τύπου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.