Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βουλή: Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη δικαστική χωροταξία και στη β’ ανάγνωση – Αύριο στην ΟλομέλειαΚατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης» και κατά την δεύτερη ανάγνωσή τους την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάκης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Αύριο εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.

«Υπέρ» του νομοσχεδίου επί της Αρχής ψήφισε η ΝΔ. Καταψήφισαν το σχέδιο νόμου ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά, Νίκη, και Σπαρτιάτες. Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Πλεύση Ελευθερίας.

Στο νομοσχέδιο, παράλληλα, έχουν εμπρόθεσμα κατατεθεί τέσσερις βουλευτικές τροπολογίες. Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχουν κατατεθεί δύο τροπολογίες με το ίδιο θέμα, που αφορά την «επαναφορά της χορήγησης της πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης στους υπαλλήλους της γραμματείας των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και Εισαγγελιών, του ΣτΕ, των Διοικητικών Δικαστηρίων, της Επιτροπείας των Διοικητικών Δικαστηρίων». Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με θέμα «αύξηση των αποδοχών των δικαστικών υπαλλήλων-αναδρομική καταβολή αποδοχών στους νεοδιορισθέντες δικαστικούς υπαλλήλους της 1ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (κατεύθυνση Δικαστικών Υπαλλήλων). Από τον ανεξάρτητο βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη για την ίδρυση περιφερειακής έδρας πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στην Θέρμη».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.