Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σωματείο Δασεργατών Εδέσσης & Περιφέρειας: Η κυβέρνηση εκχωρεί τη διαχείριση των δασών σε ξυλοβιομηχανίες- ξυλέμπορους



Σωματείο Δασεργατών Εδέσσης & Περιφέρειας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»
Με αφορμή το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση εκχωρεί τη διαχείριση των δασών σε ξυλοβιομηχανίες – ξυλέμπορους.
Το παρόν νομοσχέδιο θα επιφέρει καταλυτικά αρνητικές επιπτώσεις στα δασικά οικοσυστήματα αλλά και στους υπαλλήλους της δασικής υπηρεσίας.
Αυτά εξυπηρετεί το νομοσχέδιο αυτό, που προβλέπει την εκχώρηση της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των δασών της κρατικής δασικής περιουσίας στους Ξύλο βιομηχάνους και Ξυλέμπορους, εκτείνει την εκμετάλλευση των δασών και δεν εξασφαλίζει την προστασία τους από δασικές πυρκαγιές.
Η πρόβλεψη συμμετοχής στις επιχειρήσεις αυτές των ΔΑΣΕ είναι το πρόσχημα για να ισχυριστούν ότι δεν είναι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά οι ΔΑΣΕ στους οποίους δίνουν την διαχείριση των δασών.
Δηλαδή θα τους χρησιμοποιούν ως επιχειρηματικές ασπίδες για να πάρουν τα κρατικά δάση αφού υπάρχει και το ανάλογο νομικό πλαίσιο από τον νόμο για τους ΔΑΣΕ του 2016 που υπάρχουν κίνητρα μετατροπής σε εμπορικές επιχειρήσεις.
Επίσης δεν προβλέπει ελέγχους από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες που υποτίθεται ότι έχουν την ευθύνη της διαχείρισης και προστασίας των δασών και έτσι μετατρέπουν την δασική υπηρεσία σε υπηρεσία έγκρισης μελετών, σε παρατηρητή εκμετάλλευσης της βιομάζας από τα δάση των επιχειρηματικών ομίλων.
Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο που οδηγεί σε αλόγιστη εκμετάλλευση των  δασών. Δεν πρέπει να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό της πλήρους εμπορευματοποίησης των δασικών οικοσυστημάτων.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Έχω στείλει ήδη μια οικογένεια πεύκων, έξι ορφανές συκιές και μια ντουζίνα ορθόβεργα κυπαρίσσια ντούρα στον πρωθυπουργό μας, για να σταματήσει αυτό το αίσχος. Έχω δίπλα μου και τον Ψωμιάδη τον Παναγιώτη για να κάνουμε κουβέντα μαγνητοσκοπημένη, αλλά εσείς τα τούβλα θα την πάρετε για ζωντανή, ώστε να σας αποδείξω ότι νοιάζομαι πολύ περισσότερο από σας για τα δάση, από όσο αυτοί οι καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές που κινδυνολογούν. Είστε τόσο τούβλα εσείς οι τηλεθεατές - ψηφοφόροι που θα με πιστέψετε. Χρήμα - ΝΔ - Οικογενειοκρατία είναι το σύνθημα μας. Ή αλλιώς πίστευε και μη ερεύνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Θόδωρος ο Ζαγόρ, εγώ και ο Πύρρος θα ποστάρουμε στο insta ένα story, στο οποίο ο Ζαγόρ θα κλωτσάει ένα νεκταρίνι για να βάλει γκόλ, ο Πύρρος θα κάθεται κάτω απ' τη κυπαρισένια μπάρα και θα την σηκώνει κι εγώ γελώντας θα τους απονέμω έναν κλάδο ελαίας . Στο δε bg θα εμφανίζεται ο εθνικός δρυμός της Δαδιάς καμμένος. Γιατί όποιος δεν βλέπει καν το δέντρο δεν ξέρει τί θα πεί δάσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα μιλά το 41% .
    Δε γνωρίζατε με ποιους είχατε να κάνετε;
    Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις εκλογές τις βουλευτικές 45% θα πάρει ο κόσμος έχει κουραστεί με την γκρίνια σας.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.