Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Προσφυγική αποκατάσταση στην Αλμωπία (φωτο)Chef και Αρτοζαχαροπλάστες της ΣΑΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ έντυσαν γευστικά την όμορφη εκδήλωση με παραδοσιακές προσφυγικές γεύσεις!

4 Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, απευθύνθηκαν στη σχολή μας για να ντύσουμε γευστικά την εκδήλωση της 29 Μαρτίου 2024 με θέμα την Προσφυγική αποκατάσταση στην Αλμωπία που διεξήχθη στο 2ο ΔΣ Αριδαίας.

Η Αλμωπία:
Ένας Δήμος που υποδέχθηκε μεγάλο όγκο προσφύγων σε πολλές διαφορετικες εστίες και που ενσωμάτωσε στο τοπικό στοιχείο πολλές μικρο- κουλτούρες ανάμεσα τους και τις πρώτες που φέρει στην μαμά πατρίδα ο πρόσφυγας αυτές των γεύσων και της κουζίνας ως ανάμνηση εστιών και εθίμων αιώνων.

Δεχθήκαμε με πολλή χαρά την πρόσκληση-πρόκληση και οι Chef και Αρτοζαχαροπλάστες μας ετοίμασαν 6 διαφορετικά κατεξοχήν προσφυγικά πιάτα που κοσμούν την Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα με ανθεκτικότητα στον χρόνο και ισχυρή δημοφιλία σε κάθε ελληνικό Εστιατόριο!

Περέκ (Ποντιακό)
Τανωμένος σορβάς (Ποντιακό)
Χουνκιάρ Μπεγεντί (Πολίτικο)
Ρυζόγαλο
Ωτία
Cheese Cake a la Πασκιτάν
Τη συγκινητική εκδήλωση που επιμελήθηκαν δάσκαλοι και μαθητές των 1ο, 2ο 4ο ΔΣ Αριδαίας & ΔΣ Χρύσας Τσακώνων Κ. Ροδωνιάς, ακολούθησε το γευστικό κέρασμα που ανέσυρε παιδικές μνήμες και έφερε στο σήμερα ένα παρελθόν γεμάτο συγκινήσεις, και θύμησες του ξεριζωμού…

Συγχαρητήρια στους συντελεστές για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία και φυσικά στους Εκπαιδευτέςς και Σπουδαστές της ΣΑΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ που ανταποκρίθηκαν επάξια στο παντρεμα του γευστικού χθες με το μοντέρνο σήμερα.

Με εκτίμηση
Ο Δντής της ΣΑΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Γεώργιος
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. επομενη αναγκαστικά δραστηριότητα κάτι σχετικά με τους Βλάχους .Έτσι για να είμαστε και δίκαιοι κατ αρχήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.