Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινάει η Β΄ Φάση του έργου κατασκευής του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – ΈδεσσαΣυνάντηση Σταμενίτη – Σταϊκούρα  με επίκεντρο τα έργα υποδομών στον Νομό Πέλλας

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πορεία του έργου κατασκευής και αναβάθμισης του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα, που αποτελεί ένα ύψιστης σημασίας έργο για τον Νομό Πέλλας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα δεδομένα για τα έργο, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταμενίτη έχουν ως εξής:

1.     Μετά από αναγκαίες παρατάσεις, ξεκινάει η Β’ Φάση του έργου για την επιλογή αναδόχου, που θα κατασκευάσει το έργο. Περιλαμβάνει τον ανταγωνιστικό διάλογο, διαδικασία κατά την οποία τα σχήματα που έχουν επιλέγει πρέπει να υποβάλουν τους φακέλους συμμετοχής στον διάλογο, να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για τη μελέτη εφαρμογής και τα τιμολόγια προσφοράς. Ενώ τέλος, να συγκροτήσουν το οικονομικό σχήμα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό.

2.    Μέχρι το τέλος του 2024 αναμένεται να έχει ξεκινήσει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Αυτό που τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι, ότι παρά τις αναγκαίες καθυστερήσεις, που κατά κανόνα εμφανίζουν όλα τα έργα, οι διαδικασίες προχωρούν, με θετικό το γεγονός ότι στη διεκδίκηση του έργου παραμένουν σταθερά 4 επιχειρηματικά σχήματα.
Επιπρόσθετα, τέθηκε εκ νέου από τον Υφυπουργό κ. Σταμενίτη και το ζήτημα της χρηματοδότησης μελέτης του νέου δρόμου Γιαννιτσά – Νησέλι (Κόμβος Αλεξάνδρειας), παρουσιάζοντας αναλυτικά στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τους λόγους που καθιστούν απαραίτητη τη νέα χάραξη, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία και δεύτερης σύνδεσης του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό, από την περιοχή των Γιαννιτσών. Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και τα περιθώρια υλοποίησης του.  

Ενώ τέλος, όσον αφορά το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, η ενημέρωση από τον Υπουργό είναι ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Από το πολιτικό γραφείο του ΥΦΑΑΤ
Διονύση Σταμενίτη
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 comments:

 1. ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παραμύθια -- λόγια - Συναντήσεις - παρατάσεις - μπλα μπλα μπλά !!!!!!!!!!!!!!
  Τέλος του 24 !!!!
  Όταν θα γίνει ο ΑΞΟΝΑΣ αυτός οι Νύν Βουλευτές θα είναι Παλιόγεροι !!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σαράντα χρόνια πήρε η Α' φάση, οπότε ελπίζουμε το έργο να τελειώσει λίγο πριν το τέλος του αιώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για ανακοινώσεις και φωτογραφίες είστε οι καλύτεροι,εμείς φταίμε που δεν σας έχουμε πάρει με τα αυγά και τις ντομάτες να φτιάξουμε στραπατσάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. θάλασσα πότε θα μας φέρει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Διονύση αυτά έχουν ξαναγράφει. Μπουλντόζα ποτέ δεν θα μπει. Όταν τα 120 εκατομμύρια τα πήρε ο ψωμιαδης και τα πήγε στην Θεσσαλονίκη, εσύ τότε τον δικαιολογουσες. Υπάρχει σχετικό βίντεο που το αποδυκνεκνει αναρτημένο σε προφίλ αυτοδιοικητικου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.