Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών στο ΥΠΕΣ: Βρέθηκε σπασμένη η κλειδαριά του γραφείου – Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευσηH διάρρηξη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταγγέλθηκε χθες βράδυ στις αστυνομικές αρχές από τον διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στεγάζεται σε γραφεία τρίτου ορόφου , στην οδό Ευαγγελιστρίας 2 στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το διευθυντή από τις 2 παρά 20 χθές το μεσημέρι έως τις 2 και 10 ( δηλαδή διάστημα 30 λεπτων ) που βρισκόταν στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Σταδίου και κανείς άλλος δε ήταν μέσα στο γραφείο, έγινε η διάρρηξη, όπως ενημερώθηκε από συναδέλφισσά του. Διαπιστώθηκε ό,τι η κλειδαριά  και το πλαίσιο της πόρτας του γραφείου του ήταν σπασμένα. Όπως δήλωσε στις αρχές δεν γνωρίζει αν από το εσωτερικό του γραφείου έχει αφαιρεθεί κάτι ενώ κατέθεσε ό,τι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα , τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί ή έχουν αλλοιωθεί. Στο σημείο πήγαν αστυνομικοί και έκαναν  έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα.
 
Το θέμα προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εξέδωσαν ανακοινώσεις όπου αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ενημερώσει για το τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα, καθώς και ότι το περιστατικό αποδεικνύει την έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας, και μέτρων ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πυρά από την αντιπολίτευση
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το περιστατικό : «Έχουν περάσει πλέον αρκετές ώρες από την αποκλειστική αποκάλυψη του in.gr για την διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε».

Από την πλευρά της, η Ευαγγελία Λιακούλη, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Εσωτερικών, επισημαίνει:

«Η διάρρηξη του γραφείου του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και μέτρων ασφαλείας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μια υπηρεσία στον πυρήνα του κράτους, επιφορτισμένη με τη διεξαγωγή των εκλογών και την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων, καθίσταται έρμαιο επιθέσεων με άγνωστες σκοπιμότητες. Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και τη σύνταξη και το απόρρητο των εκλογικών καταλόγων και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών, είναι τεράστιοι. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος κλονίζεται ανεπανόρθωτα.Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε να βιώνουμε το τεράστιο σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών emails των απόδημων συμπατριωτών μας. Έλληνες πολίτες που εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο με την εγγραφή τους στις σχετικές πλατφόρμες προκειμένου να ψηφίσουν, αλλά η Κυβέρνηση φρόντισε να «μοιράσει» τα προσωπικά τους δεδομένα σε Ευρωβουλευτές και υποψήφιους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την παράδοση του πορίσματος της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στη Δικαιοσύνη, την άσκηση πειθαρχικών ελέγχων και τη δήθεν ενίσχυση των μέτρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι παραδοχή ευθύνης. Ευθύνης που βαραίνει ευθέως την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που από την στιγμή αποκάλυψης της υπόθεσης προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. «Ξέφραγο αμπέλι» λοιπόν το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από το γραφείο τύπου του Κ.Κ.Ε εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσιεύματα, και να ενημερώσει για το τι ακριβώς έχει συμβεί κι αν έχουν κλαπεί έγγραφα και αρχεία και μάλιστα αν αυτή η υπόθεση σχετίζεται με τη διαρροή email και τις έρευνες που διεξάγονται. Είναι σε κάθε περίπτωση περίεργο ότι για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό η πληροφόρηση έγινε από Μέσα Ενημέρωσης κι όχι από το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο. Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ανυπαρξία στοιχειωδών μέτρων προστασίας σε υπηρεσίες υπουργείων, που συνδέονται μάλιστα με προσωπικά δεδομένα πολιτών και τη διεξαγωγή των εκλογών. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει την υπόθεση. Η ανάγκη σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που έχει ζητήσει το ΚΚΕ, προκειμένου να προσέλθει η κα Κεραμώς και να δώσει εξηγήσεις, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, μετά το νέο περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας».
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. Παραμονές ευρωεκλογών........διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών του.....υπουργείου.
  Πριν λίγο καιρό διαρρεύσανε τα mail των αποδήμων πάλι από το ίδιο υπουργείο.
  Τι πιο φυσιολογικό σε μια διαλυμένη χώρα.
  Μιλάμε για οργάνωση , όχι αστεία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι πλέον πασιφανές ακόμη και στον πλέον καλόπιστο νεοφιλελεύθερο υποστηρικτή του επιτελικού κράτους, ότι τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο ιδιοτελείς σκοπούς κατά την άσκηση των πολιτειακών τους καθηκόντων σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τις συνταγματικές επιταγές. Η οικογένεια αυτή από τους πρώτους μόλις νόμους που υιοθετήθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για το επιτελικό κράτος, την υπαγωγή της εποπτείας της ΕΥΠ καθώς και της προστασίας των ασυνόδευτων ανήλικων απευθείας στον πρωθυπουργό, έδωσε το στίγμα της. Το δήγμα της το διαπιστώνουμε τώρα όλοι εμείς που έχουμε απομείνει στην δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.. Η φτωχοποίηση του ελληνικού πληθυσμού, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η πλήρης υποταγή της εξωτερικής μας πολιτικής στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, ο εξευτελισμός του Συντάγματος, οι παρακολουθήσεις και μια σειρά αλλεπάλληλων παραλύσεων του κράτους που πλήτουν την χώρα, στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές, μα πάνω από όλα τις ζωές μας, αποδεικνύουν ότι το μόνο επιτελικό που υπάρχει είναι το επιτελικό παρακράτος της οικογένειας Μητσοτάκη και μιας μεγάλης εξωνημένης μερίδας του σημητικού ΠΑΣΟΚ το οποίο ως καρκίνωμα έχει καταλάβει την κυβέρνηση της πατρίδας μας και πάλι. Είναι χρέος όλων εμάς των πατριωτών λαϊκών δεξιών να απεμπλακούμε από αυτή τη μουσαφίρικη οικογένεια, η οποία καταστρέφει την πατρίδα μας και την πατριωτική παράταξη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.