Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί αρρυθμία



Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει το focus.it.

Στην πραγματικότητα, το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής, μιας κοινής καρδιακής αρρυθμίας που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.

Αυτό υποστηρίζεται από μια μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, σύμφωνα με την οποία όσο περισσότερο μένει κανείς εκτεθειμένος στον καπνό των άλλων, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος αρρυθμιών.

Η κολπική μαρμαρυγή επηρεάζει το 1-2% του πληθυσμού στις δυτικές χώρες και περιλαμβάνει αίσθημα παλμών, δυσκολία στην αναπνοή, υπερβολική κόπωση, δυσκολία στον ύπνο και αίσθημα επικείμενης λιποθυμίας.

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτό έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό στη διάρκεια της ζωής τους. Γνωρίζουμε από καιρό ότι η παθητική κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και πρόωρου θανάτου.

Ωστόσο, η σχέση μεταξύ του ακούσιου καπνίσματος και της κολπικής μαρμαρυγής δεν είναι πλήρως κατανοητή.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ ανέλυσε τη σχέση μεταξύ της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα και του κινδύνου κολπικής μαρμαρυγής σε μια ομάδα περίπου 400-500 ενηλίκων μη καπνιστών που αρχικά δεν είχαν κολπική μαρμαρυγή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων μεταξύ 40 και 69 ετών.

Ο αυξημένος κίνδυνος δεν αφορά μόνο εκείνους που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου στο σπίτι, αλλά και εκείνους που το εισπνέουν στο χώρο εργασίας ή σε ανοιχτούς χώρους, επειδή συχνά έρχονται σε επαφή με καπνιστές.

Πηγή: ATSH
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Οι γονείς μου βλέπουν όλη τη μέρα ΣΚΑΙ, από αξημέρωτα μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Μου έχουν δημιουργήσει παθητική εξάρτηση λόγω τους συνεχούς συντονισμού του τηλεοπτικού δέκτη από τις έξι το πρωϊ με τρίδυμο Οικονόμου-Παυλόπουλου-Πορτοσάλτε το οποίο συνεχίζεται στα πιο μαλακά με το δίδυμο των αταίριαστων για να πέσω στην μεσημεριανή αποβλάκωση της Σκορδά. Ακολουθεί η μαγειρική εξαθλίωση του Σεφερλή μέχρι το απογευματινό ξεκατίνιασμα του μάι στάιλ ροκς, για να κλείσει το βράδυ με τα αθλητικά αντικοινωνικά κουτσομπολιά του σουρβάιβορ. Αυτή η έκθεση στην εικονική πραγματικότητα μιας χώρας που δεν υπάρχει, στην αποσιώπηση των πραγματικών προβλημάτων του λαού και στην υπερανάλυση των ψευδοπροβλημάτων των τηλεπανελιστών μου έχει δημιουργήσει πέρα από κολπική μαρμαρυγή, αγχώδη διαταραχή και αυξημένη πίεση την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω λόγω αύξησης του κόστους της φαρμακευτικής αγωγής και κατάρευσης του ΕΣΥ και μια εξάρτηση στον Άρη Πορτοσάλτε. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει το επίδομα που λαμβάνουν οι ηλικιωμένοι από το κράτος για να παρακολουθούν ΣΚΑΙ όλη τη μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι γι'αυτό παντού σε όλα τα μαγαζιά όλοι κρυφά καπνίζουν ,που είναι το κράτος να ρίξει τα πρόστιμα μπας και ησυχασουμε από όλους αυτούς τους καπνιστές που μόνο αυτοί τόσα χρόνια έχουν δικαιώματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.