Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα πρώτων βοηθειών στην Έδεσσα (βίντεο)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου το σεμινάριο iSAVElives HANDS ON σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση kids save lives. με θέμα την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ΚΑΡΠΑ και αντιμετώπισης πνιγμού. Στο σεμινάριο συμμετείχαν μαθητές από σχολεία της πόλης, οι οποίοι έλαβαν εκπαίδευση από έμπειρους εκπαιδευτές στα βασικά βήματα της ΚΑΡΠΑ και στις τεχνικές αντιμετώπισης πνιγμού. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ρεαλιστικά σενάρια, οι μαθητές απέκτησαν τις απαραίτητες δεξιότητες για να μπορέσουν να επέμβουν έγκαιρα και αποτελεσματικά σε έκτακτες περιστάσεις, σώζοντας ζωές. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για την οργάνωση kids save lives και τις δράσεις που υλοποιεί, με στόχο την προώθηση της κουλτούρας της πρώτων βοηθειών στους νέους. Η ενεργή συμμετοχή των νέων στο σεμινάριο αποτελεί εγγύηση για την καλλιέργεια μιας υπεύθυνης και ενεργής κοινωνίας, ικανής να αντιμετωπίσει έκτακτες περιστάσεις και να σώσει ζωές. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση της ενημερότητας και της ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα υγείας και ασφάλειας, καθώς και η ενδυνάμωσή τους ώστε να μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Ιωάννης Τσεπκεντζής και η αντιδήμαρχος Υγείας κ. Καραμπατσούδη Ελένη χαιρέτισαν
τους συμμετέχοντες και τόνισαν τη σπουδαιότητα της δράσης και την ανάγκη ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα υγείας καθώς και τη σημασία της ενεργής συμμετοχής τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες δηλώνοντας: «Είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν βασικές δεξιότητες πρώτων βοηθειών, ώστε να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Συγχαίρουμε την kids save lives για το σημαντικό έργο της και ευχαριστούμε για τη συνεργασία» Το σεμινάριο iSAVElives HANDS ON εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Έδεσσας και της αντιδημαρχίας Υγείας για την προώθηση της υγείας και της ευεξίας των πολιτών. Ο Δήμος Έδεσσας δεσμεύεται να συνεχίσει να υλοποιεί τέτοιες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Πρώτες βοήθειες χρειάζεται και η αγορά κύριε δήμαρχε, όπου θέλουμε αλλάζουμε τα σχέδια του open mall, όταν ζητήσανε οι ταξιτζήδες όμως δεν τους βοηθήσατε. Τα πέντε χρόνια θα περάσουν πάρα πολύ γρήγορα τα ξαναλέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε τραβάτε να κλείσετε καμιά τρύπα στους δρόμους, να κόψετε κάνα χόρτο, να βάψετε καμιά διάβαση, να ρυθμίσετε τα φώτα από τις κολόνες ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από φωτογραφίες πρώτοι είστε,για κάποιο σοβαρό ζήτημα θα γίνει κάτι?
  Πάλι μία από τα ίδια σε αυτό το χωριό

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.