Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Βέροιας με τον Δήμο Cava de’ Tirreni (φωτο)Στο ιστορικό και εμβληματικό κτίριο του Δημαρχείου της Βέροιας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 η Επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Βέροιας της Ελληνικής Δημοκρατίας και Cava de’ Tirreni της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η Αδελφοποίηση των δύο δήμων αποτέλεσε το επιστέγασμα των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αρχών και των πολιτών, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Οι Αντιπροσωπείες των Δήμων με επικεφαλής τους Δημάρχους Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και Cava de’ Tirreni, κ. Vincenzo Servalli, επικύρωσαν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το πλαίσιο δράσεων στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και του περιβάλλοντος αλλά και την μελλοντική συνεργασία απέναντι στις σύγχρονες εξελίξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρών στην τελετή αδελφοποίησης ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλελληνικής Εταιρίας, Marco Galdi, που συνέβαλε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, στη βάση της διαχρονικής φιλίας και των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Στην τελετή παρόντες από πλευράς Δήμου Cava de’ Tirreni ήταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Antonella Garofalo και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Gianluca D’ Amico, συνοδευόμενοι από 12μελή αντιπροσωπεία. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» και της Σχολικής Χορωδίας Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της μουσικού, Ελένης Αναγνώστου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, ο βουλευτής κ. Βασίλης Κοτίδης, οι πρώην δήμαρχοι, κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και Γιάννης Χασιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μιχαηλίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ».  

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Ιταλού πρώην Δημάρχου της πόλης Cava de’ Tirreni, συνταγματολόγου, Marco Galdi και τη συμβολή του πρώην Προέδρου του Π.Σ. Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» κ. Ιωακείμ Στάθη στην κατεύθυνση της αδελφοποίησης, υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών και την ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων.

«Η φυσιογνωμία της Βέροιας φέρει πολλά κοινά στοιχεία που ευνόησαν την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής σχέσης με την πόλη Κάβα ντε Τιρρένι, ενώ και οι δύο πόλεις έχουν να καμαρώνουν για τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εκτός όμως από τους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες, του Πολιτισμού και του Τουρισμού, μιλάμε πλέον υπό νέα βάση για την ανθρώπινη επικοινωνία, τη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τη γνωριμία και την επαφή δύο λαών που τους συνδέει η φιλία, η αδελφοσύνη και η αλληλοεκτίμηση.  Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Κατανόησης και Συνεργασίας, βρισκόμαστε μπροστά σε μία συγκινητική και ωραία διαδικασία στην οποία συμμετέχουν όσοι την εμπνεύστηκαν και δεσμεύτηκαν να την κάνουν πράξη. Από εδώ και πέρα ανοίγει ένας νέος δρόμος για τα νέα παιδιά, τους μαθητές και τις αντιπροσωπείες των δύο πόλεων να ασχοληθούν με την ιστορία, τον πολιτισμό και φυσικά με το μέλλον των δύο πόλεων» σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Στόχος είναι η ανάπτυξη των πολιτιστικών, τουριστικών, εμπορικών και σχέσεων παραγωγικής φύσης σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης Cava de’ Tirreni, Vincenzo Servalli. 

«Η Cava de’ Tirreni, όπως και η Βέροια, είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία και παράδοση, πολιτισμό και έχει έναν πολύ περήφανο πληθυσμό με έντονη την αίσθηση της ταυτότητας και του ανήκειν. Είναι ένα χαρακτηριστικό που οι κάτοικοι της Κάβα καμαρώνουν εδώ και αιώνες. Χαίρομαι που η πόλη μας, η Cava de Tirreni, μπορεί να υπερηφανεύεται για την αδελφοποίηση με μια τόσο σημαντική και αγαπημένη χώρα για τους Ιταλούς, την Ελλάδα,. Είμαι επίσης ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί αυτή η αδελφοποίηση θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε περαιτέρω σχέσεις και ελπίζω ότι οι ανταλλαγές και οι συνεργασίες να μπορέσουν να προωθηθούν στον κόσμο των επιχειρήσεων και των εμπορικών επιμελητηρίων» τόνισε ο κ. Servalli.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρίας, Marco Galdi σημείωσε από την πλευρά του ότι η αδελφοποίηση των δύο δήμων ενισχύει περαιτέρω τις σχέσεις τους, μετά και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης το 2019 μεταξύ της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ».

«Αυτή η αδελφοποίηση βασίζεται σε ένα δίκτυο ισχυρών σχέσεων μεταξύ των πολιτών των δύο κοινοτήτων της Βέροιας και του Cava de' Tirreni και σε μια ιδιόμορφη συγγένεια μεταξύ των Δήμων μας, συνθήκες που γεννούν ελπίδα για το μέλλον αυτής της συμφωνίας, που προορίζεται για εμάς τις κοινότητες στη βάση της φιλίας και της αλληλεγγύης» ανέφερε ο ίδιος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.