Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ENI Πέλλας: Απειλείται η λειτουργία και της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών!Επιμένουν να συγκαλύπτουν τις δραματικές ελλείψεις με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών! 
Απειλείται  η λειτουργία και της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών!

Με νέα απόφαση της η Διοίκησης της 3ης ΥΠΕ, δυναμιτίζει, αυτή τη φορά, τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Γιαννιτσών, η οποία μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας πριν από δυόμισι χρόνια, είναι πλέον η μοναδική στην ΠΕ Πέλλας.

Κινδυνεύει ένα νευραλγικό τμήμα που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και λειτουργεί μέχρι σήμερα, με μειωμένο προσωπικό. Η πανδημία ανέδειξε τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας. Οι εντατικολόγοι του νοσοκομείου, όπως και όλων των άλλων νοσοκομείων, πραγματοποίησαν με αυτοθυσία εξοντωτικά ωράρια και ατέλειωτες εφημερίες κάθε μήνα.

Αντί να γίνουν μαζικές προσλήψεις εντατικολόγων και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, η Διοίκηση της 3η ΥΠΕ «αποφασίζει και διατάσσει» αναγκαστική μετακίνηση. Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Υγείας, η 3η ΥΠΕ και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Πέλλας, αντιμετωπίζουν τους μέχρι πρότινος «ήρωες», ως «περιφερόμενο θίασο», ευτελίζοντας και απαξιώνοντας το λειτούργημα του νοσοκομειακού ιατρού. Υποχρεώνουν εντατικολόγους σε εφημέρευση σε άγνωστο εργασιακό χώρο, με άγνωστους συνεργάτες και κυρίως με άγνωστα σε αυτούς εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα, με τα οποία δεν υπάρχει καμιά εξοικείωση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν εξετάζουν τις τεκμηριωμένες ενστάσεις των εντατικολόγων και των επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου Γιαννιτσών που, με γνώμονα την προάσπιση της λειτουργίας του τμήματος του νοσοκομείου και την ασφάλεια ασθενών και γιατρών, εξηγούν με έγγραφα τους προς τη Διοίκηση την αποδιοργάνωση και τους κινδύνους που δημιουργεί η απόφαση της αναγκαστικής μετακίνησης.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις απαράδεκτες αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών για την συγκάλυψη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές των Νοσοκομείων από την χρόνια υποστελέχωση. Από τη μία δεκάδες κενές οργανικές θέσεις και από την άλλη προσλήψεις με το σταγονόμετρο και συνεχείς υποχρεωτικές μετακινήσεις ιατρών. Με την πολιτική τους ωθούν σε παραίτηση όλο και περισσότερους γιατρούς του ΕΣΥ, αποβλέποντας από ότι φαίνεται, στην ερήμωση και την επακόλουθη de facto συγχώνευση των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Το Υπουργείο Υγείας, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών που διεκδικούν μισθολογική αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών ιατρών και μαζικές προσλήψεις προσωπικού με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας κλιμακώνει τον αγώνα κατά των αναγκαστικών μετακινήσεων και απαιτεί:

· Να ανακληθεί η απόφαση αναγκαστικής μετακίνησης. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις, να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για αναγκαστική μετακίνηση που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί στις δομές όπου εργάζονται !

· Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας !

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαμαλίδης Ιωάννης
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος;
  Γιατί για παράδειγμα η Διοίκηση της 3η ΥΠΕ δεν «αποφασίζει και διατάσσει» αναγκαστική μετακίνηση π.χ της τέως Διευθύντριας της ΜΕΘ Έδεσσας ως εντατικολόγου στη ΜΕΘ Γιαννιτσών , έτσι ώστε να ενισχυθεί σε προσωπικό, και την αφήνει στην Έδεσσα , όπως λέγεται, της οποίας η ΜΕΘ έχει κλείσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΝΔΗΜΙΑ_ΒΛΑΚΕΙΑΣ23 Απριλίου 2024 στις 1:28 μ.μ.

  Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό μας προειδοποιούν. Εμείς οι πολίτες κωφεύουμε. Αν σκάσει μια νέα πανδημία κόβιντ, γρίπης ή οτιδήποτε άλλο τα νοσοκομεία μας θα καταρρεύσουν. Ήδη λειτουργούν στα όρια τους. Ειδικά αυτά της επαρχίας και κυρίως των νησιών είναι απογυμνωμένα. Γίνονται αεροδιακομιδές από τα νησιά στην Αθήνα για τα πιό απλά περιστατικά λόγω υποστελέχωσης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.