Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus+: Εκπαιδευτικοί Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών στο Δουβλίνο Ιρλανδίας



Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2023-1-EL01-KA122-VET-000133707, έξι εκπαιδευτικοί από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών παρακολούθησαν εβδομαδιαίο κύκλο μαθημάτων στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, με κεντρικό θέμα τη δημιουργία και επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο στην τάξη και την ενσωμάτωσή τους στις καθημερινές διδακτικές πρακτικές.

Στη διάρκεια των σεμιναρίων συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια μαζί με συναδέλφους από άλλες χώρες. Έμαθαν λεπτομέρειες για τις λήψεις φωτογραφιών και την επεξεργασία τους με διάφορα ελεύθερα λογισμικά για κινητές συσκευές. Δημιούργησαν σενάρια για βίντεο και εργάστηκαν με βασικά εργαλεία για να τα επεξεργαστούν. Έφτιαξαν διαδραστικά βίντεο για εκπαιδευτική χρήση και σύντομα βίντεο για την πρόκληση συζητήσεων μέσα στην τάξη. Ακόμη, δημιούργησαν εκπαιδευτικό περιεχόμενο μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης ΑΙ. Tα αποτελέσματα των εργασιών τους καταγράφηκαν και δημοσιεύτηκαν σε ένα padlet.

Επίσης, μελέτησαν τους τρόπους που αυτά τα εργαλεία μπορούν να ενσωματωθούν στην παιδαγωγική διαδικασία, ώστε να κάνουν τα διδακτικά τους αντικείμενα πιο ελκυστικά στους ενήλικες μαθητές τους.

Παράλληλα, γνώρισαν ιστορικά και άλλα αξιοθέατα της χώρας υποδοχής, βελτίωσαν τις γλωσσικές τους ικανότητες στην αγγλική γλώσσα, καλλιέργησαν το πολιτισμικό τους υπόβαθρο και ένιωσαν μέλη της ευρύτερης Ευρωπαϊκής κοινότητας. Πολύ σημαντική, επίσης, είναι η ενημέρωσή τους, μέσω των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, για το πώς μπορούν να προωθούν την εξωστρέφεια των οργανισμών τους.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετέχει, εδώ και χρόνια, σε Ευρωπαϊκές Δράσεις που το φέρνουν σε επαφή με το σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολικό περιβάλλον και ενισχύουν την απασχολησιμότητα των μαθητών τους στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας.

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
Καρύπη Μαρία
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.