Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

18ος Διεθνής Μαραθώνιος ''Μέγας Αλέξανδρος'': Tην Κυριακή 21 Απριλίου η εκκίνηση από την ΠέλλαΟ 18ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, με την συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πρόκειται για ένα γεγονός πολύ σημαντικό, στο πλαίσιο μιας μεγάλης αθλητικής, κοινωνικής, και τουριστικής προσπάθειας και συνδέει τη γενέθλια πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ιστορική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Πέλλα, με την Θεσσαλονίκη.

Η εκκίνηση του δρόμου των 42.195μ, θα γίνει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα, στις 7.30 π.μ. και ο τερματισμός, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, έχει την ευθύνη της εκκίνησης του Διεθνούς Μαραθωνίου και των παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Πέλλα.

Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 11.00πμ

TΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

Η Τελετή Έναρξης της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.

Το τελετουργικό της εκδήλωσης :

ώρα 11:00 – Υποδοχή κοινού και επισήμων

ώρα 11:30 - Έναρξη εκδήλωσης :

– Χαιρετισμός Δημάρχου Πέλλας, κ. Ευστάθιου Φουντουκίδη

- Χαιρετισμός προϊστ/νης Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα

- Χαιρετισμός Υπευθύνου Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Ιωάννη Πανανάκη

–Πολιτιστικό πρόγραμμα με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Πέλλας

ώρα 12:00 –Εκκίνηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του γυμνασίου Πέλλας, με επικεφαλή την πρωταθλήτριά μας, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Σάββατο 20 Απριλίου , ώρα 7.00μμ

Η ΠΕΛΛΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ!

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τον μορφωτικό όμιλο Πέλλας ΄΄ Η Αρχαία Πέλλα΄΄ και τον πολιτιστικό σύλλογο Πέλλας ΄΄Η Ανατολική Ρωμυλία΄΄ προετοιμάζει την Γιορτή του Μαραθωνίου, στην πλατεία του χωριού, δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι σύλλογοι θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους τμήματα, θα επιμεληθούν τα τοπικά εδέσματα που θα προσφερθούν στους επισκέπτες και θα ακολουθήσει χορός για όλους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει για πρώτη φορά το Αλεξάνδρειο Ωδείο Γιαννιτσών και ο πολιτιστικός σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας.

Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 7.30πμ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

2.000 δρομείς από όλο τον κόσμο θα κατακλύσουν την Πέλλα, από τα χαράματα της Κυριακής και θα λάβουν θέση στην Αψίδα, απέναντι από το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, όπου στις 7.30 θα γίνει η εκκίνηση. Ο Δήμος Πέλλας θα υποδεχτεί τους μαραθωνοδρόμους με μουσικές μπάντες καθώς και με ομάδες εθελοντών και μαθητών, φροντίζοντας για όλες τις λεπτομέρειες υποδοχής και εξασφαλίζοντας την άριστη διοργάνωση της εκκίνησης.

Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 8.30πμ

ΔΡΟΜΟΣ 1000μ.για παιδιά και ενήλικες

Ο Δήμος Πέλλας, διοργανώνει συμβολικό αγώνα 1.000 μέτρων για παιδιά και ενήλικες, αμέσως μετά την εκκίνηση του μαραθωνίου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης του μαραθωνίου στις 7.15πμ ( λόγω των ειδικών κυκλοφοριακών μέτρων της Τροχαίας Γιαννιτσών ) και αφού γίνει η εκκίνηση του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου, θα λάβουν θέση κάτω από την αψίδα για το δικό τους αγώνα.

Στα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικό μπλουζάκι, δίπλωμα και μετάλλιο συμμετοχής.

εγγραφές :- Πέλλα /πρώην Δημαρχείο-, τηλ 2382 3 51770 -Υπεύθυνη : Μελωδία Μπουμπούση

πληροφ.: Δήμος Πέλλας – Γραφείο Αθλητισμού τηλ 2382 0 84379-Υπεύθυνη : Δώρα Συλλέκτη

Γραφείο Τύπου
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.