Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: 150 ημέρες διοίκησης Φουντουκίδη


Το μοντέλο διοίκησης του Γρηγόρη Στάμκου  «καταδικάστηκε» από τους πολίτες του δήμου Πέλλας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, αφού μετά από 13 χρόνια που του έδιναν συνεχώς ευκαιρίες, έβαλαν... τελεία στην δημαρχιακή πορεία του και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

Ταυτόχρονα έκριναν ότι ο κ. Καστερίδης που πέρασε στο δεύτερο γύρο -και μάλιστα πρώτος- δεν θα μπορούσε να λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα του δήμου και να τον οδηγήσει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο λαός εμπιστεύθηκε απόλυτα το νεοφώτιστο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Στάθη Φουντουκίδη και την πολυσυλλεκτική (πολιτικά) ομάδα του. Είδε ένα ακούραστο και φρέσκο πρόσωπο που κράτησε χαμηλούς τόνους προεκλογικά, δεν ήταν ιδιαίτερα καταγγελτικός, με μια προεκλογική καμπάνια και συνθηματολογία που έπιασε τον σφυγμό του μέσου δημότη που διακαώς ήθελε ανανέωση στο πολιτικό προσωπικό του δήμου Πέλλας. Είδε ως υποψήφιο δήμαρχο ένα νέο άτομο με ευαισθησίες, το οποίο προεκλογικά γύρισε κάθε χωριό, κάθε οικισμό, κάθε γειτονιά, που συνομίλησε, που άκουσε, που το πρόγραμμά του απαντούσε σε όλα θέματα και που τελικά δημιούργησε ελπίδα ότι ο δήμος Πέλλας μπορεί να κερδίσει τελικά το χαμένο χρόνο και να πάει γρήγορα μπροστά, με σχεδιασμό και πρόγραμμα, αλλά -κυρίως- να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη. Μάλιστα, παρατηρούμε ότι… «χαλώντας την πιάτσα», ο κ. Φουντουκίδης επισκέπτεται συχνά και μετεκλογικά, ως εκλεγμένος δήμαρχος πια, τα χωριά και τις γειτονιές! 

Αμέσως λοιπόν άρχισε να φαίνεται η διαφορά. Χωρίς να ζητηθεί κάποια πίστωση χρόνου ως νέος δήμαρχος και νέα διοίκηση, ο κ. Φουντουκίδης έδωσε εξωστρέφεια στο δήμο, άνοιξε πολλά θέματα και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες «να δώσει ένα νέο πρόσωπο» στον δήμο Πέλλας.

Αποδείχθηκε ότι ένιωσε προεκλογικά την αγωνία του κόσμου για την ποιότητα της ζωής του και η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε αμέσως τις παρεμβάσεις της για να λυθούν προβλήματα μικρά ή μεγάλα, τόσο στο αστικό κέντρο των Γιαννιτσών, όσο και στις κοινότητες και τους οικισμούς. Δόθηκε βαρύτητα στην καθημερινότητα: Καθαριότητα, αποκατάσταση των δρόμων, παιδικές χαρές, «ξήλωμα» των παλαιών περιπτέρων, κτίρια του Δήμου, όπως το ιστορικό παλαιό νοσοκομείο των Γιαννιτσών (πολύκεντρο) που ήταν παρατημένο στην τύχη του και μετατράπηκε σε «στολίδι» της πόλης, διεκδικώντας παράλληλα από το υπουργείο Υγείας την παραχώρησή του για χρήση στον Δήμο Πέλλας. Ξεκίνησε η διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε πόλεις και χωριά, ενώ είναι εμφανής η διοργάνωση, η ανάδειξη, η αξιοποίηση και η συμμετοχή του δήμου σε σημαντικά αθλητικά, πολιτιστικά, ιστορικά, κοινωνικά και τουριστικά γεγονότα.

Πολύ σύντομα οι συμπολίτες αντιλήφθηκαν ότι η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά, είναι εδώ για όλους τους δημότες! Για αυτό άλλωστε το γραφείο του έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους (και) με την καθιέρωση της «Ημέρας του Κοινού» σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, όπου δέχεται προσωπικά τους συνδημότες του. Άνοιξε δηλαδή μία σχέση επαφής, επικοινωνίας και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης πολιτών με την διοίκηση του δήμου, αλλά και με τον δήμαρχο προσωπικά.

Δράση και αποφασιστικότητα, σχέδιο, προσήλωση στον στόχο και σκληρή δουλειά δείχνουν τελικά ότι μπορείς να έχεις αποτελέσματα σε τομείς που οι προηγούμενοι απέτυχαν, αλλά και εκεί που είχαν αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Τώρα φαίνεται ότι "το τρένο έχει ξαναμπεί στις ράγες του". Σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος έδειξε την ενόχλησή του γιατί από την σημερινή δημοτική αρχή προβάλλονται τόσο έντονα τα αυτονόητα προκαλώντας την αντίδραση του σημερινού δημάρχου... 

Σε κάθε περίπτωση οι πρώτοι μήνες, οι πρώτες μέρες αποτελούν μόνο την αρχή μιας καλής, δημιουργικής θητείας. 

Με ομαδικότητα, μεθοδικότητα, οργάνωση, υπεύθυνες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του τόπου, αλλά και με σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου μας θα πρέπει η δημοτική αρχή να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για όλες τις επόμενες ημέρες που θα έρθουν. Να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στον Δήμο Πέλλας στην διάρκεια της 5ετούς θητείας της.

Αρκεί βέβαια να μην πέσει σε «παγίδες» λαϊκισμού και επανάπαυσης από το θετικό κλίμα που καλλιέργησε με την ανάληψη των καθηκόντων της και την δράση των πρώτων μηνών.

ΦιλόΔημος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment