Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανελλαδική κινητοποίηση των Υγειονομικών την Πέμπτη 16 Μαΐου – Συγκέντρωση στην ΑθήναΜε αίτημα την απόσυρση διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Αντί λοιπόν να λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας με περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη, κάθε ημέρα λαμβάνονται μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης.

Με άρθρο σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στην λειτουργία εξωτερικών Ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέρα του τακτικού ωραρίου καθώς επίσης χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο Νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας Νοσηλείας.

Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των Νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα Νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους.

Η απόλυτη ιδιωτικοποίηση.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη.
16 Μάϊου έχουμε μεγάλη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση με Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης 08:30πμ και πορεία Μέγαρο Μαξίμου – Βουλή – Υπουργείο Υγείας.
  • Στην Αττική Στάση Εργασίας 8.00-3.00μμ
  • Στην Περιφέρεια 24ωρη απεργία».
Η ΑΔΕΔΥ
Στο πλευρό της ΠΟΕΔΗΝ τάσσεται η ΑΔΕΔΥ που αναφέρει ότι στηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει αιτήματα:

«Αύξηση των μισθών και ωρομισθίου. Όχι στα μπόνους που διχάζουν,
Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού,
Χορήγηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε όλους τους κλάδους,
Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων,
Την ένταξή μας στα ΒΑΕ,
Να φύγουν οι εργολάβοι,
Να χρηματοδοτηθεί το σύστημα,
Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το παρών την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην πορεία που θα ακολουθήσει».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.