Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τραυματίστηκε από πυροβολισμούς ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας (βίντεο)



Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο τραυματίστηκε έπειτα από πυροβολισμούς μετά από κυβερνητική σύσκεψη στην πόλη Χάντλοβα της λοβακίας, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASR. 

Την είδηση επιβεβαίωσε σε τοπικά μέσα ο αντιπρόεδρος, Λούμπος Μπλάχα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται πως έχει συλληφθεί, ενώ ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μεταφέρεται σε νοσοκομείο με ελικόπτερο που έστειλε στο σημείο η σλοβακική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων.
Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση. Όπως μεταδίδεται, ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί, ένας εκ των οποίων βρήκε τον κ. Φίτσο στην κοιλιακή χώρα. 

Η Σλοβάκος πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε την επίθεση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό της χώρας.  

Αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και έπειτα είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Την "άθλια επίθεση" καταδίκασε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχολιάζοντας πως "τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, που είναι η δημοκρατία". "Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Φίτσο και την οικογένεια του", συμπλήρωσε.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σοκαρισμένος για το γεγονός, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του προς τον Φίτσο με ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Φιάλα δήλωσε επίσης σοκαρισμένος από την είδηση, ευχόμενος με τη σειρά του ταχεία ανάρρωση στον Σλοβάκο ομόλογο του, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Μαρσέλ Τσολάκου, υπογραμμίζοντας πως οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Λάθος διατύπωση!! ενεργητική σύνταξη απαιτείται!! δεν τραυματίστηκε μόνος του!!! και το "τραυματιστηκε" λάθος είναι!! απόπειρα δολοφονίας έχουμε εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.