Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιορτή της Μητέρας σήμερα: Ανεκτίμητη η αξία των μαμάδων μας στην ζωή μας



Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα γιορτάζεται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Οι πρώτες αναφορές για τη γιορτή της μητέρας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. 
Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της Ρέα. Η Ρέα λατρεύεται σαν «Η μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανέθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη. Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.
Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για την ευλογία. Όμως κατά τη δεκαετία του 1960, ενισχύθηκε η συνήθεια, που μας ήρθε από τη Δύση, να γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Η γιορτή της μητέρας είναι μία υπέροχη γιορτή που μας υπενθυμίζει πόσο ανεκτίμητη είναι η αξία των μαμάδων μας στην ζωή μας. Είναι εκεί για εμάς σε κάθε δύσκολη στιγμή και είναι πραγματικά ακούραστες.
Η γιορτή της μητέρας είναι μία υπενθύμιση για να αγκαλιάσουμε την μαμά μας, να την ευχαριστήσουμε, να θυμόμαστε ότι δεν την έχουμε μόνο εμείς ανάγκη, αλλά κι αυτή.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.