Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥφΑΑΤ, Δ. Σταμενίτης από Σκύδρα: Εργαζόμαστε με συνέπεια για τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών



Στην εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Σκύδρας, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης την Παρασκευή 10 Μαΐου, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και θέμα την Αγροτική Πολιτική στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απηύθυνε ομιλία ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή και την παρουσία του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη στην εκδήλωση έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου επενδύει στον διάλογο με τους αγρότες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες στον κλάδο και να επιτευχθεί ο βασικός στόχος, που είναι η ουσιαστική στήριξη στους Έλληνες παραγωγούς και κτηνοτρόφους.

Αρχικά ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής έχει λειτουργήσει με καθοριστικό τρόπο θετικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος κυρίως λόγω της κλιματικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι από την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. δεν υπήρξε κανένα πολιτικό κόμμα, που να υπηρέτησε τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών αποτελεσματικότερα και πιο επίμονα από τη Ν.Δ.

Εν συνεχεία, ο κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΥΠΑΑΤ, με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου, με έμφαση στις παρεμβάσεις του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη στην Ε.Ε., όπου η Ελλάδα κατέθεσε 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, με τον ΥΠΑΑΤ να αναδικνύει την ανάγκη για τις απαραίτητες δομικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ, με κυρίαρχη προτεραιότητα το όφελος των παραγωγών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που κατεξοχήν στηρίζει τον Έλληνα παραγωγό και την ελληνική ύπαιθρο, πιστεύοντας βαθιά στην περιφερειακή ανάπτυξη και στον κομβικό ρόλο στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που μπορεί να διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας. Ο Υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Πιστεύω στη δύναμη των πράξεων και για αυτό είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες, οι αγρότες μας, οι κτηνοτρόφοι, θα μας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωεκλογές γιατί από εμάς βλέπουν πράξεις και όχι λόγια».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σταμενίτης στις παρεμβάσεις της κυβέρνηση στον Νομό Πέλλας, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση του παγετού της Άνοιξης του 2021, την αναδιοργάνωση στον ΕΛΓΑ και την επαναφορά του καθεστώτος πληρωμών με εφάπαξ καταβολές στους χρόνους που πρέπει και όχι τμηματικά. Για το εμβληματικό έργο της περιοχής, την κατασκευή του Φράγματος του Αλμωπαίου ο ΥφΑΑΤ κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στην έκδοση του προσωρινού πίνακα των αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης της πρόσκλησης της Δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2022, στις οποίες περιλαμβάνεται το έργο κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου, με επιλέξιμη δαπάνη 74.983.000 εκ. ευρώ. Ενώ, για το δεύτερο τμήμα του έργου, τα αρδευτικά, που θα ωφελήσουν 150.000 στρέμματα, τόνισε πως ο σχεδιασμός προχωρά, εκτιμώντας ότι το Φθινόπωρο του 2024 θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Σταμενίτης, με την αύξηση του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης κατά 125 εκατομμύρια ευρώ, ο αριθμός των ενταγμένων σχεδίων για τον Νομό Πέλλας αυξήθηκε από τους 135 στους 317 δικαιούχους, ενώ στις 8 δράσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης του ΥΠΑΑΤ, από την Πέλλα έχουν κατατεθεί 41 προτάσεις συνολικού ύψους επένδυσης 83 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 45 είναι δημόσια δαπάνη.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Οι γνωστές ..παπαριές σας!!
    Τίποτα ουσιωδες!
    Ήρθατε στην Σκύδρα καθαρά για τον πολιτικό αγώνα των ευρωεκλογών..
    Όλοι περιμέναμε μέτρα τύπου ουκρανομετρου και ακαρπιας.αυτα που πονάνε την περιοχή..
    Σε ένα μήνα θα πάρετε τις απαντήσεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαός δεν ξεχνά. Οι φωτογραφίες σας θα μείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ άλλοι φταίνε.Για τα Τέμπη άλλοι φταίνε.Για τη Θεσσαλία άλλοι φταίνε Εμείς μόνο κυβερναμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Υπουργε με τον δρόμο Έδεσσα-Θεσσαλονίκη τι γίνεται;10 χρόνια πέρασαν!ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕ φτάνει τους ίδιους κ τους ίδιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.