Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Θετικός και ουσιαστικός ο απολογισμός της επίσκεψης του υφυπουργού δικαιοσύνης Γιάννη Μπουγά στην Πέλλα (φωτο)Επιβεβαίωση όσων είχε ανακοινώσει ο Γιώργος Καρασμάνης το τελευταίο χρονικό πεντάμηνο

Συνεργασία με τους φορείς για θέματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν τον Νομό μας είχε κατά την επίσκεψή του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, ο οποίος βρέθηκε και στα δικαστικά κτίρια Γιαννιτσών και Έδεσσας και διαπίστωσε την κακή κατάσταση χώρων και υποδομών.

Στις επαφές που είχε και στις οποίες παρίστατο ο Γιώργος Καρασμάνης, ο κ. Μπούγας ανακοίνωσε ότι είναι ειλημμένη κυβερνητική απόφαση η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών, επιβεβαιώνοντας τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου προς τον πρώην Υπουργό κατά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του τελευταίου πενταμήνου.

Στο σημείο δε αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης παρενέβη υπογραμμίζοντας ότι το έργο αυτό ήταν ώριμο για κατασκευή από το 2009 – και μάλιστα πιο ¨ώριμο¨ από οποιοδήποτε άλλο δικαστικό μέγαρο της χώρας – αλλά, συγκυρίες και αλλαγές Κυβερνήσεων έχουν καθυστερήσει την υλοποίησή του.

Σε ό,τι αφορά το νέο Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας που καθυστερεί, ο Υφυπουργός είπε ότι το πρόβλημα έχει προκύψει από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης που είναι στο ίδιο Πρόγραμμα (ΣΔΙΤ) με την Έδεσσα και το Κιλκίς. Και ότι είναι ένα θέμα που ¨το έχει πάρει πάνω του ο Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος και το παρακολουθεί στενά για να το ξεμπλοκάρει¨.

Σε κάθε περίπτωση, για το θέμα αυτό ο Γιώργος Καρασμάνης είναι σε συνεχή επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου – δεδομένου μάλιστα ότι ο ίδιος ο πρώην Υπουργός είχε συμβάλλει καθοριστικά στην ένταξη της υλοποίησης του έργου στο Πρόγραμμα. 

 Για δε το υπάρχον κτίριο του Πρωτοδικείου της Έδεσσας, διαβεβαίωσε πως όποιες επισκευές απαιτηθούν θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο.

Αναφερόμενος στον νέο Δικαστικό Χάρτη – και προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρξουν παρανοήσεις από άλλους Νομούς – ο κ. Μπούγας, ως έμπειρος και άριστος γνώστης των θεμάτων, διευκρίνισε ότι τα Πρωτοδικεία Έδεσσας και Γιαννιτσών παρέμειναν αυτόνομα, επειδή ο Νομός έχει χαρακτηριστεί παραμεθόριος στο σύνολό του.

Παράλληλα τόνισε ότι στον σχετικό Νόμο υπάρχει ειδική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους Προέδρους των Πρωτοδικείων να χρησιμοποιούν – ανάλογα με τις ανάγκες – τις κτιριακές εγκαταστάσεις των Ειρηνοδικείων ακόμη και για να δικάζουν.

Σε παρατηρήσεις που έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιορδάνη Τσώτσο κάνοντας λόγο για ¨αδικία¨ με την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Αριδαίας και Σκύδρας – και ιδιαίτερα για την Αριδαία που είναι στο ¨σκληρό πυρήνα¨ των παραμεθόριων περιοχών – ο Υφυπουργός δήλωσε ότι: Πέρα από την ειδική διάταξη που δίνει την ευχέρεια χρήσης των εγκαταστάσεων των Ειρηνοδικείων, ¨το όλο θέμα δεν έχει κλείσει, ο νέος Δικαστικός Χάρτης θα δοκιμαστεί στην πράξη και, αν χρειαστεί, θα δημιουργηθούν κάποιοι ελάχιστοι νέοι δικαστικοί σχηματισμοί¨. Επιβεβαίωσε δηλαδή τη σχετική δήλωση που είχε κάνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης από το Βήμα της Βουλής.

Δελτία Τύπου του τελευταίου πενταμήνου :


https://www.facebook.com/NDkarasmanis/posts/6779440902178781

https://www.facebook.com/NDkarasmanis/posts/6796626087126929

https://www.facebook.com/share/p/4vEcW96xaEqsvHzd/

Από το πολιτικό γραφείο Γ. Καρασμάνη

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Στα γιαννιτσα θα γίνει το δικαστικό Μέγαρο;πάλι η πρωτεύουσα του νόμου χωρίς εκπροσώπηση στην Βουλή;αλήθεια κύριοι βουλευτάδες με τον δρόμο τι γίνεται;10 χρόνια πέρασαν!41% μας αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.