Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Μη ασφαλής η πεζογέφυρα στον Πλατανότοπο



Είναι γνωστό ότι η κατασκευή της πεζογέφυρας στον Πλατανότοπο στα Γιαννιτσά είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους δημότες της πόλης. Αυτές αναζωπυρώνονται ύστερα από την 
πραγματογνωμοσύνη μηχανικού της Π.Κ.Μ. σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ασφαλή συμπεριφορά της γέφυρας από χρήση πολιτών». Προς ενημέρωση των πολιτών ο Δήμος Πέλλας αναφέρει σχετικά:
 
''Ενημέρωση προς τους Δημότες - Προτροπή μη χρήσης της γέφυρας του Πλατανότοπου μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.
Κοινοποιήθηκε στο Δήμο Πέλλας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών τεχνική πραγματογνωμοσύνη, που διενεργήθηκε στα πλαίσια διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε σχέση με τη γέφυρα του Πλατανότοπου.
Το συμπέρασμα της υπογράφουσας την πραγματογνωμοσύνη μηχανικού της Π.Κ.Μ. είναι ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ασφαλή συμπεριφορά της γέφυρας από χρήση πολιτών».
Ο Δήμος Πέλλας προληπτικά τοποθέτησε κορδέλες για την αποτροπή πρόσβασης στη γέφυρα, ενώ προτρέπει τους δημότες να μην κάνουν χρήση της, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.
Άμεσα θα προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε διενέργεια μελέτης για την αποκατάσταση της ασφαλούς συμπεριφοράς της γέφυρας, προκειμένου να καταστεί επισκέψιμη''.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Αρε Στάμκο 13 χρόνια δήμαρχος το μόνο έργω που είχες να επιδείξεις και αυτό είναι κατάλληλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοέβιους_Παχατουρίδης28 Μαΐου 2024 στις 6:31 μ.μ.

    Η συγκεκριμένη γέφυρα δεν είναι έργο πολιτικού μηχανικού. Η γειτνίαση της με τα κοιμητήρια, η αλυσιτελής δίοδος προς τους πεζούς, η αρχικά ανηφορική διαδρομή που καταλήγει σε κατηφορική και στα δύο άκρα της, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση αιώρησης, αναδεικνύει τη ματαιότητα του βίου, την επαναληπτική ρουτίνα της καθημερινότητας καθώς ο μετανεωτερικός άνθρωπος διανύει την μοναχική του πορεία στην σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία. Είναι έργο τέχνης. Αλλά οι αδαείς του βάλτου που να σακουλευτούν τα υψηλά νοήματα. Τερλέγκας και πολύς σας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα, καλοοοο

      Διαγραφή
    2. Αναμένοντας μία απάντηση απο πολλούς αναγνώστες του karatzova στον ανωτέρω σχολιαστή που χρησιμοποιεί το γνωστό ψευδώνυμο του με την συνοδεία της κάτω παύλας, σε πρωτο χρόνο μου προκαλεί γέλωτα. Τα αδικαιολόγητα, δεν δικαιολογούνται κ. Στάμκο όσο "κουκουλωμα" και αν πέσει οπότε εκεί σταματά ο γέλωτας και αρχίζει η ευθύνη. Ούτε και οι δεισιδαιμονίες που προσπαθείς να συνδυάσεις χρησιμοποιώντας μια προμήθεια για την οποία είσαι υπόλογος συνολικά μπορούν να σε απαλλάξουν από τις άνομες και παρανομες πράξεις σου. Πρώτα γιατί δεν κατασκευάστηκε ένα έργο με τις νόμιμες διαδικασίες και κατόπιν μια τέτοια προμήθεια με απ' ευθείας ανάθεση ειναι κραυγαλέα παράβαση καθήκοντος. Όλον αυτόν τον καιρό η "γέφυρα των στεναγμών " αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών που καθημερινά βρίσκονταν στην εκεί περιοχή. Για όσους προσπαθούν να επεξηγησουν ότι η παραγγελία από την αρμόδια Αρχή είναι σύσταση και όχι διαταγή, καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις παρερμηνείες και να αναμένουν την διερεύνηση της υπόθεσης η οποία είμαι σίγουρος ότι θα "βάλει" τα πράγματα στην θέση τους και τον κάθε κατεργάρη στον "πάγκο" του... ($$$)

      Διαγραφή
  3. Ποια επιτροπή του Δήμου παρέλαβε το έργο; Ποιοι Μηχανικοί υπέγραψαν για την καταλληλότητά του; Ο εισαγγελέας πρέπει να κάνει έρευνα γιατί η επικίνδυνη γέφυρα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, μπορεί και παραπάνω. Πολλά παιδιά την έχουν περπατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας μηχανικός γιατί δ είναι έργο. Ήταν προμήθεια, οπότε κάποια 3μελης επιτροπή, υπάλληλοι του Δήμου φυσικά και παρέλαβαν ότι πήραν μια γέφυρα από κάποια εταιρεία. Αυτή είναι η δουλειά τους. Απλά παραλαβή αφού το έκαναν ως προμήθεια και όχι ως εργο

      Διαγραφή
  4. Και ποιος είπε ότι η γέφυρα είναι ακατάλληλη;Ο εισαγγελέας απλά ζητά να εξεταστούν κάποια πράγματα αφού έχει γίνει κάποια καταγγελία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά; Η φράση «δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ασφαλή συμπεριφορά της γέφυρας από χρήση πολιτών» τι σημαίνει;

      Διαγραφή
  5. Να λοιπόν που όλα θα φανερωθούν ανεξάρτητα απο τα θέλω και τα πρέπει κάποιων. Οι αθέμιτες συμπράξεις, οι πολιτικές συμφωνίες έχουν χρόνο μικρής διάρκειας. Επειδή όμως όπως έχω ξαναγράψει επανειλημμένα οι εξωφθαλμες παρανομίες και η "δολοφονία" της αισθητικής τιμωρούνται πολιτικά και ίσως ποινικά. Νομίζω ότι η νέα δημοτική αρχή θέλει δεν θέλει θα χορέψει μετά τον χορό του Ησαΐα και αυτόν του Ζαλόγγου αν δεν αντιδράσει με έννομο τρόπο. Γι' αυτό κ. Στάμκο θωρακιστειτε με υπομονή και περιμένετε με αγωνία όλα όσα θα κληθείτε να πληρώσετε γιατί στην ζωή και την πολιτική "η ψευτιά θέλει μνήμη και η αλήθεια κότσια"... ($$$)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά ηρεμήστε , η γέφυρα συμβολίζει την άνοδο και την κάθοδο του κυρίου Στάμκου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει βεβαιότητα,δηλαδή βγάζει την ουρά της η,ο μηχανικός της περιφέρειας και τρέξτε όλοι στα δικαστήρια.Αυτο είναι το δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες μας εσύ 8.15 που ξέρεις και ελληνικά.Εμενα μου φενεται ότι η Πυθία έδινε ποιο ξεκάθαρους χρισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε γκρεμίστε την και εσείς να τελειώνουμε, να ρίξουμε επιτέλους τις γέφυρες στο μέλλον :'-D :'-D :'-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.