Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περιοδεία Αυγενάκη στην Πέλλα: Δεν βρισκόμαστε ευκαιριακά δίπλα στους αγρότες αλλά με συνέπεια και σταθερότηταΑυγενάκης προς Αντιπολίτευση: Οι αγρότες σας έχουν πάρει χαμπάρι! - Ελάτε μαζί μας στο άρμα της λογικής- Ευκαιρία να εξιλεωθείτε η στήριξη των 19 προτάσεων της Ελλάδας για αλλαγές στην ΚΑΠ
Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές στην ΚΑΠ και να προσδεθούν στο άρμα της λογικής, εγκαταλείποντας την τακτική του άλλα να λένε εντός των συνόρων και άλλα εκτός, στο ευρωκοινοβούλιο, απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του, κατά την περιοδεία του σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες της Πέλλας.
Ο ΥπΑΑΤ στηλιτεύοντας τη μέχρι σήμερα στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι ο λαός και ιδιαίτερα οι αγρότες που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τους έχουν πάρει χαμπάρι, αλλά πλέον, με αφορμή την προσπάθεια για αναθεώρηση της ΚΑΠ τους δίνεται μια ευκαιρία να εξιλεωθούν παίρνοντας ξεκάθαρη θέση και στηρίζοντας τις 19 ελληνικές προτάσεις, που ήδη στηρίζει το ΕΛΚ αλλά και οι χώρες της Μεσογείου.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις επισκέψεις του σε μονάδες της περιοχής, υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν βρίσκεται ευκαιριακά δίπλα στους αγρότες αλλά με σταθερότητα και συνέπεια.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πέλλας στα Γιαννιτσά Στάθη Φουντουκίδου από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και οι τοπικοί Βουλευτές Βασίλης Βασιλειάδης και Γιώργος Καρασμάνης.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Συνεταιριστικό εργοστάσιο τυποποίησης, όπου ο Πρόεδρος Μιχάλης Φαρμάκης και ο Γενικός Διευθυντής Ηλίας Γεωργιάδης τον ενημέρωσαν για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργοστάσιο παραγωγής κομπόστας του ομίλου Πρόδρομου Παυλίδη ΑΒΕΕ, το εργοστάσιο κατεψυγμένων προϊόντων ALTERRA και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας τυποποίησης Soulis ΑΒΕΕ.
Στη Σκύδρα ο ΥπΑΑΤ συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου η οποία ζήτησε να υπάρξει κατεύθυνση από την πλευρά του υπουργείου προς καλλιέργειες που είναι πιο ανθεκτικές στην κλιματική κρίση. Στη συνέχεια ο υπουργός είχε σύσκεψη με την ΕΑΣ Σκύδρας που του έθεσε ζητήματα που αφορούν το πρόβλημα του ιού των ροδακίνων, της περαιτέρω στήριξης των νέων για να ενταχθούν στο αγροτικό επάγγελμα και το ζήτημα των οικολογικών σχημάτων που προβλέπει η ΚΑΠ.
Σε όλες τις συναντήσεις που είχε ο ΥπΑΑΤ οι συνομιλητές του, του έθεσαν το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους συνεταιρισμούς και τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις και το πρόβλημα της αύξησης του κόστους παραγωγής. Οι Συνεταιριστές των Γιαννιτσών έθεσαν στον υπουργό και το πρόβλημα του ιού που έχει χτυπήσει ορισμένες καλλιέργειες ροδακίνων και εξέφρασαν φόβους για επέκτασή του. Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει ήδη συνεργασία του Μπενάκειου Φυτουγειονομικού Ινστιτούτου, με παραγωγούς της περιοχής.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥΠΑΑΤ μαζί με την ΕΘΕΑΣ για εκσυγχρονισμό του πλαισίου που διέπει τους συνεταιρισμούς, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνουν στις μεταποιητικές επιχειρήσεις τα Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια αλλά και στις προοπτικές που μπορεί να υπάρξουν για τα ελληνικά φρούτα και χυμούς σε αγορές όπως αυτή της Κίνας.

Η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη έχει ως εξής:
«Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα αντιλαμβάνονται την σταθερότητα, την συνέπεια και κυρίως την αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι επίσης αυτονόητο ότι έχει αντιληφθεί ο πρωτογενής τομέας και τα στελέχη του, ότι τελικά η κάλπη των ευρωεκλογών δεν είναι μια χαλαρή κάλπη, είναι μια κάλπη η οποία εκ των πραγμάτων θα προσδιορίσει την στάση και την συμπεριφορά ολόκληρης της Ευρώπης, απέναντι στους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ΄επέκταση και της χώρας μας.
Είναι επίσης σημαντικό να αντιληφθούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι τους πήραν χαμπάρι. Τόσο απλά. Οι αγρότες της χώρας μας έχουν καταλάβει ποιοι τους στηρίζουν και εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων, και εντός και εκτός του Ευρωκοινοβουλίου.
Το λέω αυτό διότι έχουμε αυτές τις τραγελαφικές συμπεριφορές ευρωβουλευτών αντιπολιτευτικών κομμάτων που άλλα έλεγε το κόμμα τους στην Ελλάδα και άλλα έπρατταν εκείνοι στο ευρωκοινοβούλιο. Αυτό ως προς την αξιοπιστία. Τους δίνεται μια ύστατη ευκαιρία να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις επικείμενες αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τις επιπλέον αλλαγές, τις οποίες υπηρετούμε, για τις οποίες παλεύουμε και διεκδικούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ποια είναι η στάση αλήθεια των κομμάτων που μετέχουν στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών ; Των Πρασίνων ; Των Αριστερών ; Ας μας πουν.
Και αυτά που θα μας πουν σήμερα, θα τα υπηρετήσουν και μεθαύριο ;
Και τι είχαν κάνει χθες ; Γιατί το χθες δυστυχώς τους προδίδει. Το αύριο μπορεί να τους εξιλεώσει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να αποδείξουν στην πράξη ποιοι στηρίζουν τους Έλληνες αγρότες.
Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με απόλυτη συνέπεια υπηρετούμε τα λογικά συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών.
Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που και εκείνος με την στάση του σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και Πρωθυπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει αναδείξει με τον πιο δυναμικό τρόπο τα ζητήματα της αρμονίας που επιβάλλεται να υπάρξει μεταξύ πράσινης μετάβασης και των ζητημάτων που αφορούν τους αγρότες της Ευρώπης».

Ερώτηση για τα προβλήματα της Πέλλας:
«Τα προβλήματα, μας είναι περίπου γνωστά παρόλα αυτά όμως υπάρχουν και ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή. Ο διάλογος ποτέ δεν περισσεύει.
Ίσα, ίσα μάλιστα που πάντα προσφέρει καινούργιες πληροφορίες, καινούργια στοιχεία, και βεβαίως μας δίνει την δυνατότητα να τρέξουμε και άλλα ζητήματα.
Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν τοπικές ιδιαιτερότητες για τις οποίες θα ενσκήψουμε ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. Αλλά από την άλλη ξέρουν καλά ότι δεν ήρθαμε ευκαιριακά. Είμαστε εδώ και στα δύσκολα και στα λιγότερα δύσκολα και στα εύκολα.
Όχι μονάχα στις εκλογικές αναμετρήσεις. Είμαστε κοντά και δίπλα με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα στους αγρότες όλων των περιοχών και ιδιαιτέρως της Πέλλας».

Ερώτηση για τις αλλαγές στην ΚΑΠ:
«Ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών όλης της Ευρώπης, αλλά και των Ελλήνων, ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στην ΚΑΠ, σε μια ΚΑΠ η οποία από την δομή της είναι εχθρική απέναντι στους αγρότες της Ευρώπης. Και συμφωνούμε σε αυτό διότι όντως ο σχεδιασμός που έγινε, με ευθύνη Σοσιαλιστών, Αρασίνων και Αριστεράς, τι ακριβώς πρεσβεύει ;
Μια υπέρμετρη προστασία του περιβάλλοντος- κανένας δεν είναι ενάντια στο περιβάλλον- ενώ την ίδια στιγμή έχουν αγνοήσει παντελώς τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα και το χρόνο που απαιτείται από τους ευρωπαίους αγρότες για να μεταβούμε σε αυτό το καινούργιο πλαίσιο.

Εμείς ως κεντροδεξιά, υγιής, σοβαρή και αξιόπιστη δύναμη, τι λέμε ;
Χρειάζεται μια αρμονία και μια στήριξη και των δύο πυλώνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και του περιβάλλοντος και της πράσινης μετάβασης, αλλά με τρόπο ομαλό έτσι ώστε να μην επιτίθεται, να μη μειώνει και να μη εξοστρακίζει τους ευρωπαίους αγρότες.

Σε αυτή την αρμονία εμείς κατευθυνόμαστε μέσα από ένα πακέτο 19 συγκεκριμένων προτάσεων που έχει αναδείξει έγκαιρα η Ελληνική κυβέρνηση μέσα από πρωτοβουλίες που πρώτη ανέδειξε μέσα από την συμμαχία των εννέα υπουργών της Μεσογείου και των υπουργών που συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σε αυτή λοιπόν την σταθερή πορεία που έχουμε χαράξει πολύ πριν τις ελληνικές κινητοποιήσεις, καλούμε οποιονδήποτε μπορεί, να παραμείνει ή να έρθει στο άρμα της λογικής, να στηρίξει, για να βοηθήσουμε πραγματικά τους Έλληνες αγρότες.
Εμείς δεν αλλάζουμε ούτε χιλιοστό την πορεία μας, ούτε την στόχευση μας.
Θέλουμε μια ΚΑΠ του 23-27 πιο λειτουργική, περισσότερο φιλική προς τον αγρότη και θέλουμε τους Έλληνες αγρότες στους αγρούς και όχι στα γκισέ των υπηρεσιών».
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

10 comments:

 1. Απαιτούνται 2 λεπτά για να διαβάσει κανείς το άρθρο και λιγότερο από ένα για τις δηλώσεις του ΥπΑΑΤ.
  Τρία θέματα του έθεσαν οι αγρότες:
  1) Έλλειψη εργατικού δυναμικού
  2) Εκσυγχρονισμό νομοθετικού πλαισίου συνεταιρισμών και διεπαγγελματικών
  3) Το προβλημα του κόστους παραγωγής
  Ψάξτε να βρείτε μια σαφή απάντηση στα τρία παραπάνω ερωτήματα και ιδίως στο τρίτο, το οποίο καθορίζει το κόστος διάθεσης των τροφίμων τα οποία καταναλώνουμε εμείς που δεν καταλαβαίνουμε τίποτε από πληθωρισμό, ακρίβεια στην προτελευταία θέση της αγοραστικής δύναμης της ΕΕ. Καμία απολύτως. Καμία απολύτως και από τον ΥφΑΑΤ Σταμενίτη.
  Άσχετο αλλά Θα συνεχίσω μέχρι να δύσει ο ήλιος στην ανατολή να ρωτάω: "Κύριε Σταμενίτη πόσα ένσημα έχετε κολλήσει στον ιδιωτικό τομέα; Ποιό είναι το βιογραφικό σας σημείωμα; Τί έχετε να επιδείξετε πέρα από τοποθετήσεις σε διοικητικές θέσεις στον δημόσιο τομέα εκτός ΑΣΕΠ όπως στα Ολυμπιακά Ακίνητα; Έχετε σηκώσει καμιά πολυκατοικία;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού ζητάς απαντήσεις απο τον υφυπουργό καλά θα κάνεις να ζητήσεις και απο τους ετερους βουλευτές. Διαφορετικά κάνεις τον λαγό του Λάκη της πλατείας και του συνταξιούχου παππού. Σωστά ρωτάς τον αριθμό των πολυκατοικιών που έχτισε ο Σταμενιτης αλλά εμείς θέλουμε να γνωρίζουμε συγχρόνως πόσους καφέδες πούλησε ο Βασιλειάδης στο νοσοκομείο (και με ποια ιδιότητα) καθώς και αν ο Καρασμανης πλην των βουλευτικών έχει έστω ένα εργοσημο. Διαφορετικά πουλάς φθηνή παραπολιτικη 'μέχρι να δύσει ο ήλιος απο την ανατολή' (σύ ειπας).

   Διαγραφή
  2. Κατ αρχην ποιος εισαι εσυ που θα ρωτας καποιον, που, ποσο και τι εχει κανει στην ζωη του;;;; ποιος σου εδωσε αυτο το δικαιωμα να το κανεις;;;;;;; και μαλιστα ανωνυμα!!!!!!! χορτασαμε με γελοιους τυπους σαν εσενα που βγαζουν τα κομπλεξ τους στο διαδυκτιο

   Διαγραφή
  3. *1:31 καλά θα κάνεις τέτοια ώρα να φάς τις φακές σου και να αφήσεις κατά μέρους τις κουτοπονηραδες. Με ρωτάς ποιός είμαι και με ποιο δικαίωμα ασκώ κριτική και μάλιστα ανώνυμα. Εσύ έγραψες την ένσταση σου επώνυμα ώστε να αξιώνεις από τους άλλους το ίδιο; Στο προκείμενο τώρα επειδή ρωτάς θα σου γράψω οτι πληρώνω φόρο εισοδήματος 12.500€ και φόρο ακίνητης περιουσίας 6.800€ ετησίως. Πληρώνω επίσης 2.00€ το λίτρο για καύσιμο, 14€ για ενα κιλό κρέας, 15€ για ένα κιλό φέτα, 2€ για ενα κιλό ντομάτες, 1.5€ για μισό κιλό ψωμί, 14€ για ένα κιλό κεράσια (που ο παραγωγός παίρνει σήμερα στο χέρι 2€), 33.5€ διόδια για Αθήνα, 3.5€ για εναν καφέ. Επιπρόσθετα πληρώνω την δική σου απόκρυψη εισοδημάτων καθώς και τους μισθούς ολων αυτών που ατυχώς υπερασπίζεσαι ακόμη και αν είσαι υπαλληλακι τους. Για το ποιός ειναι γελοίος και βγάζει τα κόμπλεξ του κοίταξε μέσα στην καλύβα σου αχρειε...

   Διαγραφή
 2. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ11 Μαΐου 2024 στις 11:42 π.μ.

  Πορίσματα Όψιμα Κεράσια Βροχόπτωσης 2023 θα θα θα θα θα θα θα θα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πωω ρε παιδιά κόψτε φάτσες εκεί στον Α.Σ ΠΕΛΛΑΣ.
  όλοι η αγραματοσυνη στο μεγαλείο της.δυστηχως από αυτούς εξαρτάται το ροδάκινο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτοσ διέλυσε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τον πρωτογενή τιμές δεν θα εξαφανίσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτά παθαίνετε κύριοι, εσείς που μάχεστε για το πρωτογενή τομέα, όταν τοποθετείτε σε νευραλγικά πόστα, συνδικαλιστές της πεντάρας, που βουλευτές τους πέταξαν ένα κομματάκι ψωμί για να παίζουν, και σας το παίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη με κατάρτιση και γνωριμίες, αλλά όλα τα κάνουν για τα κλικ στις φωτογραφίες, με σκοπό τη προσωπική τους προβολή. Να τους χαίρεστε και να τους καμαρώνετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κάποιοι φοράνε και γιαλια για να βγάζουν φωτό τα 10 τελάρα βερίκοκα για να μας αποδείξουν ότι είναι αγρότες.Αυτοι είμαστε ,αυτοί μας εκπροσωπούν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.