Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαγκάρντ: Πολύ πιθανή μια μείωση των επιτοκίων τον ΙούνιοΜια μείωση των επιτοκίων είναι πιθανή τον επόμενο μήνα, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε ιρλανδικό δίκτυο.
«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εφόσον τα δεδομένα που λαμβάνουμε ενισχύουν το επίπεδο εμπιστοσύνης που έχουμεγια επίτευξη πληθωρισμού 2% μεσοπρόθεσμα, που είναι ο στόχος, η αποστολή μας, το καθήκον μας», είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Είμαι πραγματικά σίγουρη ότι έχουμε τον πληθωρισμό υπό έλεγχο», είπε. «Η πρόβλεψη που έχουμε για τον επόμενο και τον μεθεπόμενο χρόνο είναι πραγματικά πολύ, πολύ κοντά στον στόχο, αν όχι στον στόχο. Έτσι, είμαι βέβαιη ότι έχουμε περάσει σε μια φάση ελέγχου».
Ουσιαστικά, από πολλές πλευρές έχει σταλεί το μήνυμα ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ προσανατολίζονται σε μια πρώτη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Το επιτόκιο καταθέσεων – το οποίο βρίσκεται σε υψηλό ρεκόρ 4% από το περασμένο φθινόπωρο – αναμένεται να μειωθεί κατά 0,25%, με τους επενδυτές να τιμολογούν άλλη μία αντίστοιχη μείωση τον Σεπτέμβριο και επίσης να κλίνουν προς μια τελική κίνηση του 2024 τον Δεκέμβριο.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας αρνούνται να δεσμευτούν σε μια συγκεκριμένη πορεία επιτοκίων – μια στάση την οποία συμμερίζεται η Λαγκάρντ στη συνέντευξή της στο RTE One. Πολλοί ωστόσο έχουν υποδείξει ότι τα στοιχήματα της αγοράς μπορεί να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις προθέσεις τους.
Ο ρυθμός του πληθωρισμού στην ευρωζώνη έχει επιβραδυνθεί δραστικά, αν και σταμάτησε στο 2,4% τον Απρίλιο και δεν φαίνεται να υποχωρεί στον στόχο του 2% της ΕΚΤ μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, επισημαίνει το Bloomberg.

Η Λαγκάρντ είπε χαρακτηριστικά ότι στόχος της είναι «2%, 2%, 2% μείωση του πληθωρισμού. Αποστολή εξετελέσθη. Αυτό θέλω να κάνω».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.