Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Δημάρχου Έδεσσας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


19 Μαϊου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

19 Μαΐου: Άκρως σημαντική η θλιβερή επέτειος για ολόκληρο τον ελληνισμό καθώς γράφτηκε μια από τις πιο "μαύρες" σελίδες της ιστορίας με την σφαγή 353.000 ανθρώπων επειδή ήταν Έλληνες Χριστιανοί!

19 Μαϊου 2024: 105 χρόνια από την σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με στόχο την εξόντωση κάθε ελληνικού και χριστιανικού στοιχείου από τα ιερά χώματα της πατρίδας.

Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα Μνήμης, αλλά ο φόρος Τιμής για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού στο μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας, είναι αιώνιος.

Με βαθιά συναισθήματα σεβασμού για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους, γι΄ αυτούς που ξεριζώθηκαν από τον Πόντο, αλλά και τους σημερινούς απογόνους τους, έχουμε χρέος όλοι να θυμόμαστε, να τιμούμε και να διαφυλάττουμε την μνήμη των θυμάτων.

Για αυτό το λόγο ο αγώνας για την παγκόσμια και καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας πρέπει να είναι συνεχής. Είναι υπέρτατη ηθική υποχρέωση όλων μας.

Αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή διεθνή συγκυρία, η απερίφραστη καταδίκη ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Έτσι μόνο θα σταλεί ισχυρό το μήνυμα της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Τσεπκεντζής Ιωάννης
Δήμαρχος Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment