Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικαιώθηκε στον Άρειο Πάγο ο Δήμαρχος Νάουσας που είχε τεθεί σε αργία



Κανονικά ασκεί πλέον τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Νάουσας Ημαθίας, Νίκος Κουτσογιάννης, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε σε άρση του μέτρου της διοικητικής αργίας, μετά τη δικαίωση του δημάρχου από τον ‘Αρειο Πάγο που έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι για το θέμα είχε προηγηθεί έντονη αναστάτωση στην πόλη της Νάουσας μετά την απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ) Γιάννη Σάββα, να θέσει σε αργία τον δήμαρχο, ο οποίος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος για υπόθεση που αφορούσε τη μίσθωση αναψυκτήριου κατά την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία, 2014-2019.

“Πρόκειται για την έκδοση εκτρωματικής απόφασης η οποία καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου και προέρχεται από τις πιο σκοτεινές εποχές που έχει ζήσει ο τόπος”, είχε πει στο Aftodiooikisi.gr,  ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλαος Κουτσογιάννης, επισημαίνοντας στη συνέχεια τα εξής:

“Έχουμε ξακάθαρη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας από την πλευρά του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθ΄ υπέρβαση των ορίων της αρμοδιότητάς του από μια απολύτως αυθαίρετη ερμηνεία που θεώρησε ότι πρέπει να τεθώ σε αργία. Αυτή η απόφαση είναι πρωτοφανής, πραξικοπηματικού χαρακτήρα η οποία αντίκειται στην ξεκάθαρη και νωπή εντολή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου. Θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποκατάσταση της τιμής μου, της κατάφωρης αδικίας στο πρόσωπό μου και προκειμένου να υπάρξει σεβασμός στη λαϊκή εντολή, όπως προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου”.

Τι λέει ο Δήμαρχος μετά τη δικαίωση

«Από την πρώτη στιγμή της έκδοσης της απόφασης– προϊόν αυθαίρετης ερμηνείας -από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας– Θράκης, δήλωσα πως πρόκειται για μια εκτρωματική απόφαση προερχόμενη από άλλες σκοτεινές εποχές αυτού του τόπου. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας με δικαίωσε. Σε αυτούς τους τρεις μήνες της ταλαιπωρίας μου είδα πολλά και κατάλαβα ακόμη περισσότερα. Αυτή η πρώτη δικαίωση μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω μέχρι τέλους για την πλήρη αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που υπέστην», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κουτσογιάννης με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος ευχαριστεί τους δημότες για τη στήριξή τους, τη νομική του ομάδα, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Δολδούρη που, όπως αναφέρει, επιτέλεσε με απόλυτη ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον του στο διάστημα της απουσίας του κ. Κουτσογιάννη.

aftodioikisi.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Στον δήμο Πέλλας γίνεται κόλαση 14 χρόνια και πλέον και κανένας στον "τάκο". Ίσως ισχύει ότι τον πρωταθλητή δεν τον αγγίζει τίποτα. Άρα η "παράγκα" δουλεύει και γι' αυτό θα παραμείνουμε χαιβανια δίχως πολλά λόγια. Ίσως υπάρχει το ελαφρυντικό της μετεφηβικης ηλικίας και οι υποθέσεις κρίνονται επιεικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.