Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση ΥφΑΑΤ, Δ. Σταμενίτη με εκπροσώπους ΕΘΕΑΣ και Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας για την ασθένεια στη ροδακινιά«Χρειάζεται συστράτευση όλων των μερών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ροδακίνου ώστε να θωρακίσουμε την καλλιέργεια»

Με εκπροσώπους της ΕΘΕΑΣ και της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στον Κοπανό Ημαθίας. Αφορμή της συνάντησης υπήρξε το θέμα της ασθένειας στη ροδακινιά, ένα ζήτημα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και για το οποίο έχουν εκκινήσει από πλευράς ΥΠΑΑΤ και των αρμόδιων υπηρεσιών συντονισμένες ενέργειες αντιμετώπισης.

Δεδομένης της αναγκαιότητας ενεργοποίησης όλων των εμπλεκόμενων μερών στην καλλιέργεια, παραγωγή και μεταποίηση του προϊόντος (ροδακίνου), η χθεσινή σύσκεψη είχε χαρακτήρα οργανωτικό προκειμένου και η ΕΘΕΑΣ αλλά και η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε η ασθένεια να περιοριστεί. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ζήτησε την ενεργοποίηση τους στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός στις τρέχουσες ενέργειες για την καταγραφή των κτημάτων που έχουν προσβληθεί, αλλά και στη συμβολή του γεωτεχνικού προσωπικού των επιχειρήσεων στην ενημέρωση των παραγωγών για την εφαρμογή των οδηγιών πρόληψης με σκοπό τον περιορισμό του φαινομένου. Παράλληλα, με τις δύο αυτές ενέργειες, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, συνεχίζεται και η έρευνα από το Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο Μπενάκειο και τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για τον προσδιορισμό της ακριβούς αιτίας του προβλήματος αλλά και για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση των ποικιλιών που είναι ανθεκτικές στον ιό που προσβάλλει τη ροδακινιά.

 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αφήστε τις φωτό. Να κληθούν οι επιστήμονες γεωπόνοι των ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστήμιων να δώσουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις και να προτείνουν τεκμηριωμένες λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.