Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το μυστήριο γύρω από την ύπαρξη των Πυραμίδων της Αιγύπτου μάλλον λύθηκεΝέα επιστημονική μελέτη ρίχνει φως στην ανεξήγητη θέση των τεράστιων αρχαίων κατασκευών

Για χιλιάδες χρόνια το μυστήριο γύρω από την ύπαρξη των Πυραμίδων της Αιγύπτου βασανίζει αρχαιολόγους και επιστήμονες.
Ανά τα χρόνια έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες για το πώς κατάφερε ο άνθρωπος να συγκεντρώσει και να μεταφέρει τα υλικά για την κατασκευή τους, πόσο μάλλον εάν αναλογιστεί κανείς ότι στο εσωτερικό τους υπάρχουν κρυμμένοι θάλαμοι και πολλά άλλα.

4.700 χρόνια μετά την κατασκευή τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας έκαναν μια επαναστατική ανακάλυψη
Όλα έχουν να κάνουν με την τοποθεσία. Γιατί να ξοδέψουν τόσα χρόνια για να χτίσουν αυτές τις τεράστιες κατασκευές σε ένα από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα επάνω στη Γη;
Αν κοιτάξετε τις πυραμίδες στο Google Maps από ψηλά, βρίσκονται όλες στην ίδια ευθεία, αλλά παραδόξως πέντε μίλια μακριά από το πλησιέστερο υδάτινο σώμα, τον ποταμό Νείλο. Η τελευταία ανακάλυψη έχει αφήσει τους ειδικούς αιγυπτιολόγους μπερδεμένους, αλλά ίσως να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο τους αρχαίους Αιγυπτίους.
Εκτιμάται ότι αρχικά είχαν 31 από το σύνολο των πυραμίδων είχαν χτιστεί κατά μήκος ενός παραπόταμου του Νείλου
Υπολογίζεται ότι χρειάστηκαν 1.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους
Η ομάδα, με επικεφαλής τον Eman Ghoneim, διαπίστωσε ότι οι Πυραμίδες μπορεί να χτίστηκαν για να δεσπόζουν πάνω από μια πράσινη έκταση κατά μήκος του ποταμού Νείλου πριν από πολλές χιλιετίες.

Ο παραπόταμος του Νείλου
Τα ευρήματα σχετικά με τα δείγματα του εδάφους και οι δορυφορικές εικόνες υποδηλώνουν ότι 31 από τις πυραμίδες χτίστηκαν αρχικά κατά μήκος ενός παραποτάμου μήκους 64 χιλιομέτρων του Νείλου, ο οποίος διέθετε πλούσιο πράσινο που άνθιζε πιο μέσα στην έρημο.
Σήμερα μοιάζει αδιανόητο, αλλά αυτό φαινόταν να ήταν το αρχικό σχέδιο.
Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι αυτό το πράσινο, που οι ερευνητές ονόμασαν Ahramat, ήταν θαμμένο κάτω από την άμμο, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι πυραμίδες.
Υπολογίζεται ότι χρειάστηκαν 1.000 χρόνια για να ολοκληρωθούν οι κατασκευές και ο παραπόταμος του Νείλου μπορεί να ήταν σημαντικός για τη μεταφορά των απαραίτητων υλικών.
«Πολλές από τις πυραμίδες, που χρονολογούνται στο Παλαιό και το Μέσο Βασίλειο, έχουν διαδρόμους που οδηγούν στον παραπόταμο και καταλήγουν σε ναούς της κοιλάδας, οι οποίοι μπορεί να λειτουργούσαν στο παρελθόν ως λιμάνια του ποταμού κατά μήκος του», αναφέρεται στη νέα μελέτη.
Πιστεύεται ότι μια ξηρασία πριν από περίπου 4.200 χρόνια θα μπορούσε να είναι ο λόγος που αυτός ο παραπόταμος του Νείλου δεν υπάρχει πλέον.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.