Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυρ. Μητσοτάκης από τα Γιαννιτσά: Η ΝΔ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών - ''Άθλια πρακτική η εργαλειοποίηση της πίστης'' (βίντεο)



Την πεποίθηση του ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όπως συνέβη και στις βουλευτικές εκλογές του 2023, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε πολίτες σήμερα Παρασκευή,  στα Γιαννιτσά.
«Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τις ευρωεκλογές», είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν λέει τίποτε για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών και ασχολείται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση.
"Στα εσωτερικά πολιτικά συμπεράσματα που θα βγουν το βράδυ των εκλογών θέλω να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για ένα πράγμα: Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέτουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του περασμένου Ιουνίου. Θα θελήσουν να το κάνουν, μην έχουμε καμία αυταπάτη. Ότι αν το αποτέλεσμα είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας κάποιοι θα βγουν και θα πούνε αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση, ας πούμε, να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Στην επόμενη κατάληψη Πανεπιστημίου, την οποία θα εκκενώσουμε θα είναι απ΄ έξω και θα λένε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί δεν έχετε νομιμοποίηση να κάνετε κάτι τέτοιο. Θα τους διαψεύσουμε, όμως, και πάλι", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στο νομό Πέλλας ο πρωθυπουργός είπε τα τελευταία 5 χρόνια δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές αποζημιώσεις 400 εκατομμύρια ευρώ.

Τον κ. Μητσοτάκη καλωσόρισαν στα Γιαννιτσά ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πέλλας, Θεοδόσης Ουραηλίδης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο πρωθυπουργός περπάτησε στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών μέχρι τον χώρο της συγκέντρωσης (μπροστά από το καφέ "Με Χρώμα") και συνομίλησε με καταστηματάρχες και περαστικούς, ενώ είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη.

Όσο τα Σκόπια δεν τηρούν τις συμφωνίες, ο δρόμος της Ευρώπης θα είναι κλειστός
Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα για την στάση της Βόρειας Μακεδονίας μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι «όσο τα Σκόπια δεν τηρούν όσα έχουν συμφωνήσει, ο δρόμος της Ευρώπης θα είναι κλειστός». 
Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών και της νέας ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας θα αποτελούν προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Υπ' αυτό το πρίσμα και τρία μνημόνια θα κυρωθούν όταν διαπιστωθεί πιστή εφαρμογή της συμφωνίας αυτής. Εάν λοιπόν η νέα ηγεσία των Σκοπίων δεν τηρήσει την παρούσα συμφωνία, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν θα βρουν απέναντί τους μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άθλια πρακτική η εργαλειοποίηση της πίστης
Την ίδια ώρα, όμως, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος άφησε αιχμές στα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά, δηλώνοντας ότι «στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς Τουρκοφάγοι. Είναι εύκολο να συναρπάζει κανείς την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή οικονομικά, αμυντικά, έχει συμμαχίες και η γνώμη της μετράει. Αυτό σημαίνει στην πράξη πατριωτισμός της ευθύνης».
«Όλα τα άλλα είναι λόγια, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο. Δεν είναι κανείς πιο Χριστιανός από τον άλλον και είναι άθλια πρακτική να εργαλειοποιείται η πίστη. Η εκκλησία ενώνει, δεν διχάζει» σημείωσε.


mitsgi
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Από αέρα ήρθε στα γιαννιτσα η ωδικως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειστε αξιοι της μοιρας σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουλη με αυτούς τους 2 στην αντιπολιτευση σύνταξη θα πάρεις και θα είσαι πρωθυπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπα μετα απο αλλες κανα 2 τετραετιες θα βαρεθει και θα φυγει

      Διαγραφή
  4. Τα ΚΑΠΗ βγήκαν εκδρομή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ μιλάει!
    Μιλάει!
    Μιλάει!
    Μιλάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία εικόνα , χίλιες λέξεις.
    Ορίστε οι παρενέργειες των εμβολίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ". Στέλνουμε στην Ευρωβουλή άξιους συμπολίτες μας, που με το έργο τους σε θέσεις ευθύνης της ελληνικής διπλωματίας και άμυνας, έχουν αποδείξει την ακεραιότητα, την αξιοπιστία τους και την ικανότητα τους κυρίως, να υπερασπιστούν αφενός τα συμφέροντα του έθνους, αφετέρου να αναδείξουν την αναγκαιότητα ανάταξης του ελληνικού λαού προς υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του μέσω της επανίδρυσης του κράτους και των θεσμών του. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΩ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αφήνουμε τους celebrities, τους ηλίθιους και τα πιόνια εκτός. Μια φορά στα τέσσερα χρόνια έχουμε τη δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τον ψεκασμενο !!! που όπου πάει πατώνει!!!

      Διαγραφή
    2. 11:22 μ.μ. Εκει που λες ''αφήνουμε εκτός τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ'' πέθανα στα γέλια, να είσαι καλά με έκανες και γέλασα.

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλε ψεκασμενε αν θα αφήσετε τους ηλίθιους,🦧🦧🦧 από έξω από το κόμμα σαςθα έχετε σοβαρό πρόβλημα 😄😄😄

      Διαγραφή
  8. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Δεν διαφημίζονται πρόσωπα, αλλά αρχές. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ γιατί η συμμετοχή των πολιτών, ως ουσιαστικοί δρώντες είναι το απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας νέας πολιτείας στην οποία έννοιες όπως ανάκληση θα έχουν σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειλικρινά θα τρελαθώ! ζούμε στα όρια της φτώχειας, ότι παίρνουμε το δίνουμε σε λογαριασμούς, τα παιδιά μας είναι άνεργα, τι ακριβώς παριστάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς έτσι σε καταντησαμε Ελλάδα να σε κυβερνούν άνθρωποι που εξαγοράζουν με ψίχουλα τον κάποτε περήφανο ελληνικό λαο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ίδιες φάτσες κάθε φορά μπροστά.
    Πρώτη μούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.