Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σπάνια αράχνη εμφανίστηκε στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου Μελισσίου! (φωτο)



Σπάνια αράχνη εμφανίστηκε στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου Μελισσίου! Αφού θαυμάσαμε την όμορφη αραχνούλα της αυλής μας, την αφήσαμε να πάει στην μαμά της!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το σπάνιο είδος της αράχνης-πασχαλίτσα, επιστημονικά Eresus Cinnaberinus, έκανε την εμφάνισή του και στη Θεσπρωτία.
Την αράχνη πασχαλίτσα, η ελληνική ονομασία της οποίας οφείλεται στο όμορφο κόκκινο σώμα της με τις μαύρες βούλες των αρσενικών, εντόπισε ο φωτογραφικός φακός στη λωρίδα Σαγιάδας στη Θεσπρωτία, έξω από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας, όπως αναφέρει το thespro.gr .
Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος αράχνης, το οποίο περιλαμβάνεται στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) ως «απειλούμενο είδος».
Ως είδος, είναι γνωστό για την ικανότητά τους στην κατασκευή μεταξένιων θόλων και σωλήνων τους οποίους διακοσμούν με τα απομεινάρια φαγωμένων σκαθαριών και μυρμηγκιών, όπως οι άνθρωποι βάζουν ως τρόπαια τα κεφάλια ζώων που έχουν σκοτώσει στους τοίχους. Η μητέρα αράχνη – πασχαλίτσα πεθαίνει αφού εκκολάψει τα αυγά της έτσι ώστε τα μικρά της να τραφούν από το σώμα της.

Νηπιαγωγείο Μελισσίου

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Όταν τα σχολικά κτήρια είναι στο έλεος....Λογικό να γίνουμε άγρια ζούγκλα....Στους Γαλαταδες να δείτε το παιδικό σταθμό κ το Νηπιαγωγείο σε τι χαλι είναι...Δέντρα χωρίς λόγο υπάρξεις, βρωμιά και δυσωδία στα προαύλια, σκουριάσμενα κάγκελα....Ειδικά ο παιδικός τελείως ακατάλληλος για εξωτερική χρήση...Κρίμα που δεν δίνουν σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.