Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσλήψεις 15.527 ατόμων ως προσωπικό καθαριότητας των σχολείων - Οι θέσεις στους 4 Δήμους της Π.Ε. ΠέλλαςΕγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών οι πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους για το διδακτικό έτος 2024-2025.

Ο μέγιστος αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 15.527 άτομα που θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των σχολείων της χώρας.

Η απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών υπήρξε κατόπιν των αιτημάτων των δήμων του πίνακα αποδεκτών με την οποία εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από ΟΤΑ α’ βαθμού για την κάλυψη αναγκών σχολικών μονάδων για το έτος 2024-2025.

Ο Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει. Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων.

Οι εγκρίσεις που σας χορηγούνται με την παρούσα Απόφαση, αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων. Για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) θα εκδοθεί εγκριτική απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητας στα Δ.Ι.Ε.Κ. και τα Σ.Δ.Ε., οι θέσεις θα καλυφθούν από τους τελικούς πίνακες κατάταξης επιτυχόντων–προσληπτέων, οι οποίοι θα προκύψουν από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των οικείων Δήμων για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δαπάνη μισθοδοσίας του εν λόγω προσωπικού ύψους 91,38 εκ. ευρώ θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των Δήμων, οι οποίοι θα ενισχυθούν με ποσό ύψους 78 εκ. ευρώ από την ειδική επιχορήγηση που εγγράφεται στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και το υπόλοιπο ποσό ύψους 13,38 εκ. ευρώ θα καλυφθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των ΟΤΑ α’ βαθμού που τους αποδίδονται μέσω του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στους Δήμους της Π.Ε. Πέλλας

Σύμφωνα με την απόφαση ο μέγιστος αριθμός ωρών απασχόλησης και ο μέγιστος αριθμός ατόμων των προσλήψεων ανά δήμο στην Π.Ε. Πέλλας έχει ως εξής:

                         Ώρες απασχόλησης            Άτομα

Δήμος Αλμωπίας          145                            48

Δήμος Έδεσσας           190                            63

Δήνος Πέλλας              386                           129

Δήμος Σκύδρας           104                             35

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.