Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

19 νέοι σταθμοί στον προαστιακό της Θεσσαλονίκης - Η ανάπτυξη σταματά στην Γέφυρα και τον Άγ. ΑθανάσιοΤην ώρα που το ενδιαφέρον γύρω από τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είναι συγκεντρωμένο γύρω από την εμπορική λειτουργία του Μετρό, στη λίστα με τα άμεσης προτεραιότητας έργα συγκαταλέγεται και η ανάπτυξη του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου της πόλης, ο οποίος υπόσχεται να έχει σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση των μετακινήσεων των κατοίκων.

Ο Δυτικός Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει 19 σταθμούς μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο και την Γέφυρα, χωρίς να προβλέπεται περαιτέρω ανάπτυξη προς την Πέλλα, όπως ζητούν εδώ και χρόνια οι τοπικές κοινωνίες του νομού.

Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται υπό δημοπράτηση με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και αφορά στην ανάπτυξη του Δυτικού Προαστιακού Θεσσαλονίκη επί υφιστάμενων σιδηροδρομικών γραμμών ή/και νέων τμημάτων γραμμών.

19 σταθμοί
Βάσει της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα υπάρχουν 19 σταθμοί που θα είναι οι εξής:
Σίνδος
Καλοχώρι
Διαβατά
Ελευθέριο - Κορδελιό
Επτανήσου
Μενεμένη
Μηχανοστάσιο
Νέος Επιβατικός Σταθμός
Σταθμός ΚΤΕΛ «Μακεδονία»
Κωλέττη (Εμπορικό Κέντρο)
Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός
Λιμένας Θεσσαλονίκης (τερματικός σταθμός)
Εύοσμος
Αμπελόκηποι
Γήπεδο Αμπελόκηποι
Λαγκαδά
Αγχίαλος
Αγ. Αθανάσιος
Γέφυρα
Όσον αφορά τις απαιτούμενες εργασίες, ο ανάδοχος θα αναλάβει έργα για την κατασκευή και λειτουργία των νέων Σιδηροδρομικών Στάσεων (αποβάθρες, στέγαστρα, άνω και κάτω διαβάσεις πεζών, κτιριακές εγκαταστάσεις, Η/Μ έργα κτλ.) κατά μήκος των υφιστάμενων εν λειτουργία σιδηροδρομικών γραμμών, των υφιστάμενων εκτός λειτουργίας σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς και κατά μήκος των νέων σιδηροδρομικών γραμμών (νέες χαράξεις), οι οποίες προβλέπονται για την ανάπτυξη του δικτύου του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης
Παράλληλα, ο ανάδοχος πρέπει να κατασκευάσει -μεταξύ άλλων- το σύνολο των έργων υποδομής και επιδομής των υφιστάμενων εκτός λειτουργίας σιδηροδρομικών γραμμών και των νέων σιδηροδρομικών γραμμών, όπως και να αναλάβει τα απαραίτητα οδικά έργα αποκατάστασης της οδικής κυκλοφορίας και προσαρμογής της στα νέα δεδομένα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην ευρύτερη περιοχή του έργου κατά την λειτουργία του.
Επιπλέον, προβλέπονται εργασίες εγκατάστασης συστήματος ηλεκτροκίνησης, όπως και εγκατάστασης συστημάτων Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης -ETCS επιπέδου 1.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Θεωρούν πως όλος ο Νομός Πέλλας είναι ένα Κορδελιο.100χιλιαδες ψυχές με πολύ κόσμο υπέργηρο με λίγη νεολαία.Ποιον θα προσεγγίσουν; Το Κορδελιο παρά την Πέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.