Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2024: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα και πότε οι Βάσεις 2024Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2024, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επιδόσεις των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου, μετά τις 13:00 το μεσημέρι, αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση των βαθμολογιών από πλευράς Υπουργείου Παιδείας με τους μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν έγκαιρα για τις επιδόσεις τους στα εξεταζόμενα μαθήματα.
Οι βαθμολογίες των μαθημάτων θα αναρτηθούν στα λύκεια, σε καταστάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων, ενώ παράλληλα οι βαθμοί θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και ταυτόχρονα θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση στο results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Οι βαθμολογίες, πιθανότατα, θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων εξετάσεων 2024, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα για τις Βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 28-6-2024, μετά τις 13.00 μ.μ.
Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.