Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιώργος Καραϊβάζ: Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία τουΣτις 5 Ιουλίου η θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Μέχρι σήμερα, τρία ολόκληρα χρόνια μετά, παραμένουν άγνωστοι οι ηθικοί αυτουργοί, για το συμβόλαιο θανάτου.

Ωστόσο, σήμερα, ο λόγος για την αναβολή της δίκης είναι η μη εμφάνιση τριών μαρτύρων. Είχαν προηγηθεί αιτήματα αναβολής και από τον νομικό παραστάτη της συζύγου του δημοσιογράφου, Αντώνη Ξυλουργίδη.

Το δικαστήριο, μετά την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων και δύο αναπληρωματικών, λόγω της αναμενόμενης διάρκειας της δίκης, δέχθηκε αίτημα αναβολής από τον δικηγόρο της χήρας και του γιού του θύματος.

Ο συνήγορος επικαλέστηκε πρόβλημα στην ενημέρωσή του επί στοιχείων της υπόθεσης εξαιτίας των εξελίξεων με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο των οικείων του Γιώργου Καραϊβάζ, Απόστολο Λύτρα. Όπως ανέφερε ο αιτών την αναβολή, «τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφέρουμε θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης».

Κατά της αναστολής της δίκης τάχθηκε η εισαγγελέας, προτείνοντας να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή.

Με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκε και η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, δηλώνοντας πως τα δύο αδέλφια που φέρονται να εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο δηλώνουν αθώα και επιθυμούν την εξέλιξη της δίκης. Η υπεράσπιση αναφέρθηκε, επίσης, σε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες περί μεγάλου χρηματικού ποσού που εντοπίστηκε σε εμβάσματα και σχετίζεται με την υπόθεση, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν τέτοια εμβάσματα».

Το δικαστήριο έχοντας κριτήριο, κυρίως, τον χρόνο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, που συμπληρώνουν 18μηνο τον Οκτώβριο, αποφάσισε τη διακοπή της δίκης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.