Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΔΕ: Ζητά επιπλέον χρηματοδότηση 83,5 εκ. ευρώ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠΕπιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ για τη χρονική περίοδο 2024-2025, ώστε κανένα παιδί που δικαιούται voucher να μη μείνει εκτός δομών ζητά η ΚΕΔΕ, ενόψει της δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΑΑ που παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά από τις 119.646 αιτήσεις έλαβαν voucher έλαβαν 56.815 παιδιά ενώ λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης έμειναν εκτός 62.831 παιδιά, εξ αυτών 6.702 παιδιά βρίσκονται κάτω του ορίου φτώχειας.

Για να καλυφθεί το σύνολο των 62.831 παιδιών η ΚΕΔΕ ζητά να διασφαλιστεί το επιπλέον ποσό των 83.565.230 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για όλα τα παιδιά που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας (43.000 επιπλέον voucher, που αντιστοιχούν σε επιπλέον επιχορήγηση 50 εκ. ευρώ).

Επίσης η ΚΕΔΕ ζητά:

Να είναι δυνατή η μετακίνηση αδιάθετων πόρων μεταξύ των κατηγοριών των δομών

Να ισχύσει και για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς η δυνατότητα να δύνανται να εγγραφούν ως προνήπια παιδιά που συμπληρώνουν την ηλικία των 2,5 ετών, όπως ακριβώς ισχύει για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Να ληφθεί υπόψη η φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2022 και όχι του 2023, δεδομένου ότι το ισοζύγιο φτώχειας προσδιορίζεται από τα εισοδήματα του 2022.

Να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις των εργαζομένων στις δομές.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.