Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με πρωτοβουλία Τσεπκεντζή συνάντηση Δημάρχων Έδεσσας, Φλώρινας, Αμυνταίου και Εορδαίας για τον οδικό άξονα Έδεσσας - ΠτολεμαΐδαςΚοινό δελτίου τύπου Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου, Αλμωπίας, Εορδαίας και Έδεσσας για την ανάγκη ασφαλούς οδικής σύνδεσης στον άξονα Έδεσσα - Πτολεμαΐδα 

Σε μια πρωτοφανή κίνηση συνεργασίας, η οποία ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην περιοχή, οι δήμαρχοι των Δήμων Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης, Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Έδεσσας.
Τη συνάντηση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των δράσεων για την από κοινού διεκδίκηση της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των πέντε όμορων δήμων, τα οποία κυρίως εστιάζονται στην αποβιομηχάνιση της περιοχής, μετά το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων, η οποία δημιούργησε ένα τεράστιο κενό στην τοπική οικονομία, που δυσκολεύεται να βρει νέες παραγωγικές δραστηριότητες  στην αγροτική παραγωγή, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας και αντιμετωπίζει προβλήματα όπως η χαμηλή παραγωγικότητα, η έλλειψη κινήτρων για τους αγρότες και η δυσκολία πρόσβασης σε αγορές στις ελλιπείς υπηρεσίες προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που αναγκάζουν τους κατοίκους των περιοχών να αναζητούν βελτιωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση σε υπερτοπικά κέντρα στην έλλειψη υποδομών και την πολύ κακή κατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου σε συνδυασμό με την πλήρη εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου (που, όπως προκύπτει από τον επενδυτικό σχεδιασμό του ΥΠΕΝ, όπως έχει δοθεί στην δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνεται σε καμία προτεραιότητα για την επόμενη τουλάχιστον 20ετία) που δυσχεραίνουν την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη κατασκευής μιας νέας σύγχρονης και ασφαλούς οδικής σύνδεσης μεταξύ Πτολεμαΐδας– Έδεσσας. Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου θα ενισχύσει δραστικά την προσβασιμότητα των πέντε δήμων, θα θέσει τέρμα στην οδική απομόνωση που βιώνουν, και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, τουρισμό, βελτίωση της ποιότητας ζωής και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής εξυπηρετώντας πληθυσμό που ξεπερνάει τις 150.000, σχεδόν το σύνολο των οποίων κατοικούν σε μειονεκτικές περιοχές ενώ τα 2/3 από αυτούς στην παραμεθόριο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δήμαρχοι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, απευθυνόμενοι τόσο στους δύο χωρικά αρμόδιους Περιφερειάρχες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας όσο και στην κεντρική κυβέρνηση και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι την υλοποίηση του έργου.
Κοινή διαπίστωση επιπλέον ήταν ότι η διαρκής επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών αρχών ενθαρρύνει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία και μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας πιο ανθεκτικής και δυναμικής τοπικής κοινωνίας.

Με τιμή,
Γιαννάκης Βασίλειος, Δήμαρχος Φλώρινας
Λιάσης Ιωάννης, Δήμαρχος Αμυνταίου
Παρούτογλου Νικόλαος, Δήμαρχος Αλμωπίας
Πλακεντάς Παναγιώτης, Δήμαρχος Εορδαίας
Τσεπκεντζής Ιωάννης, Δήμαρχος Έδεσσας

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

12 comments:

 1. Βρε Δήμαρχε Έδεσσας καλός ο δρόμος για την Πτολεμαΐδα...Δώσε προτεραιότητα στον δρόμο Έδεσσας Θεσσαλονίκης είμαστε ο μοναδικός Νόμος και πρωτεύουσα νόμου σ όλη την Ελλάδα πού έχουμε ακόμα καροδρομο για την
  Θεσσαλονίκη και δεν υδρωνει το αυτί κανενός πολιτικού στην Πέλλα. Θέλετε ανάπτυξη τουρισμό ασφάλεια το μόνο φάρμακο είναι δρόμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο δρόμος δυστυχώς δεν θα γίνει ποτέ φίλε μ!

   Διαγραφή
 2. Καλά αυτός δεν είναι δήμαρχος είναι φενομενο ακόμη τα φουγάρα με την ντορκα να ανάψουν και να καούμε όλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 13 χρόνια καμένοι ήμαστε τώρα θα φοβηθούμε ο βρεγμένος φοβάται την βροχή;
   Τουλάχιστον παίρνει πρωτοβουλίες ασχολείται, όσο για τα φουγάρα τα είδαμε και με τους κυβερνώντες που σε κάθε εκλογές ξεκινούν τα μεγάλα ψέματα σσσ έργα δρόμος γιατί Θεσσαλονίκη ένα τσιγάρο! Φράγμα του αλμωπού και άλλες μάρες κουκουνάρες . Αν ήταν άθλημα το ψέμα η ΝΔ θα είχε πάρει το πρωτάθλημα!!!!
   Όσο για τούς βουλευτές Πέλλας μόνο για ρουσφέτια να παίρνουν κανά ψήφο !!!!

   Διαγραφή
  2. φαινόμενο, τούβλο, φαινόμενο

   Διαγραφή
  3. Πω πω ούτε ορθογραφία δεν ξέρει ο σχολιαστής. Χειρότερος και από τον Βλάχο.

   Διαγραφή
 3. 5 μήνες ανύπαρκτος, δεν έχει κάνει ούτε τα βασικά, χόρτα, τρύπες στους δρόμους, διαβάσεις,την κάτσαμε την βάρκα θέλαμε αλλαγή αλλά από ότι βλέπω μια από ίδια και αυτός, και μάλιστα με χειρότερη ομάδα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτοί είναι χειρότεροι και μάλιστα επικίνδυνοι.εκει στο στέκι τουσ μόνον κατηγορούν.τουσ παντεσπάνι και τα πάντα.ντροπη τουσ.λιγο ποιο σιγά ακούμε. Ντροπή και μόνο ντροπή

   Διαγραφή
  2. 5 χρόνια θα κουραστειτε τα ίδια και τα ίδια. Βρείτε και άλλους σχολιαστές.

   Διαγραφή
  3. 12:27 μ.μ. και εσυ θα βαρεθείς να μουτζώνεις τον εαυτό σου

   Διαγραφή
 4. Όλοι προσπαθούσαν να κάνουν τον δρόμο προς Θεσσαλονίκη, ο Τσεπκεντζης κάνει συσκέψεις με δημάρχους για να γίνει δρόμος προς Πτολεμαΐδα, τι να πεις για το σκεπτικό αυτού του ανθρώπου, θα πηγαίνουμε στην θεσσαλονικη μέσω Πτολεμαΐδας και γιατί απουσιάζει ο δήμαρχος Πέλλας; Στάθη, να τα βλέπεις πως σε πετάει έξω από αυτές τις μαζώξεις ενώ εσύ προσπαθείς να συνεργαστείς
  μαζί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.