Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση των Δημάρχων της Π.Ε. Πέλλας στο Δημαρχείο του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά- Τα θέματα συζήτησης



Συνάντηση των δημάρχων της Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη
 4 Ιουνίου 2024, στο Δημαρχείο του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, παρουσία του Δημάρχου Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη. Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, Αριδαίας,  Νίκος Παρούτογλου, και Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής.

Θέματα συζήτησης

Υποδομές (Εθνική Οδός)
Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν οι υποδομές και συγκεκριμένα η αναβάθμιση της εθνικής οδού που διασχίζει τον νομό Πέλλας. Οι δήμαρχοι συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να προωθηθούν έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση των πολιτών, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της βελτιωμένης προσβασιμότητας.

Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες. Οι δήμαρχοι εξέτασαν κοινές δράσεις και προγράμματα για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, όπως η ενίσχυση των υφιστάμενων καταφυγίων, η στείρωση και η υιοθεσία. Έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των δήμων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τουρισμός
Ο τουρισμός ήταν άλλο ένα βασικό θέμα της συνάντησης. Οι δήμαρχοι συζήτησαν τρόπους για την προώθηση των τουριστικών αξιοθέατων του νομού, αξιοποιώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Έδωσαν έμφαση στη δημιουργία κοινών τουριστικών διαδρομών και στην ενίσχυση των τουριστικών υποδομών. Συμφώνησαν να συνεργαστούν για την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων και την προβολή του νομού Πέλλας ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.

Συμπεράσματα και αποφάσεις
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η άριστη προσωπική επαφή και η συνεργασία μεταξύ όλων των δημάρχων του νομού Πέλλας. Η συνάντηση κατέληξε στην απόφαση να διεκδικούν από κοινού ζητήματα που αφορούν τον νομό, με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις για την παρακολούθηση της προόδου των συμφωνημένων δράσεων και για τον σχεδιασμό νέων πρωτοβουλιών.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Π.Ε. Πέλλας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πέλλας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Τώρα σωθηκαμε! Ρε κοιτάξτε να λύσετε τα προβλήματα που δημιουργεί η καθημερινότητα, που ούτε για αυτά δεν είστε ικανοί,( κοπή χόρτων στα πάρκα, καθαρισμός ποταμών, ραντίσματα κουνουπιών, έχουν ρημάξει τα παιδιά στις παιδικές χαρές, και βεβαίως τα αδέσποτα, τα οποία επιτειθενται σε μικρούς και μεγάλους και αφήστε τον τουρισμό αφού δεν υπάρχει ξενοδοχειακή υποδομή τι να ρθει ο τουρίστας να κάνει);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα είναι μια άριστη πρωτοβουλία γιατί σε επίπεδο συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων κάτι μπορεί να αλλάξει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνει μόνο στα λόγια και τον ενθουσιασμό των τριών από τους τέσσερεις νεοεκλεγέντες γιατί στο τέλος της θητείας τους θα κριθούν όλοι. Ως πολίτες εμείς και ως διοίκηση εσείς χρωστάμε ενα καλύτερο αύριο στον τόπο μας και στην γενιά που έρχεται... ($$$)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εντάξει σωθήκαμε τώρα .θα μου πεις βγήκαμε την φωτογραφία και όλα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ποιητής τι κάνει εκεί θα τους γράψει κανα ποίημα.Γιατί από τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο είναι για τα κλάματα, πρέπει να είναι πολύ καταπιεσμένος από μικρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.