Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οδικώς στη Βόρεια Ελλάδα τουρίστες από τα Βαλκάνια – Κατακλύζουν ήδη τις παραλίες



Το «φιλί της ζωής» δίνει γι’ άλλη μια χρονιά ο οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια στη Βόρεια Ελλάδα. Το πρώτο τετράμηνο του έτους καταγράφει ήδη άνοδο 5,1% με 1,8 εκατ. οδικές αφίξεις έναντι 1,7 πέρσι.
Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι περνούν καθημερινά τις πύλες εισόδου από τα τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας για να παραθερίσουν σε μια από τις παραλίες της χώρας μας.
«Πρωταγωνιστές» στον οδικό τουρισμό είναι οι Βούλγαροι, με 532.363 άτομα να οδηγούν στην Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο, ενώ ακολουθούν οι επισκέπτες από τη Βόρεια Μακεδονία με 468.417 άτομα και από την Αλβανία με 436.162. Αλματώδης είναι η αύξηση του οδικού τουρισμού από την Τουρκία, κατά 49% με 316.817 τουρίστες ενώ μεγάλη είναι η κίνηση και από το Κόσοβο μετά την κατάργηση της βίζας.
Οι περισσότερες οδικές αφίξεις καταγράφηκαν στον σταθμό των Ευζώνων (347.000) και ακολουθούν ο Προμαχώνας με 203.000 και η Κακαβιά με 179.000. Η μεγαλύτερη πάντως αύξηση, κατά 42,4%, σημειώθηκε στον σταθμό των Κήπων με 255.000 οδικές αφίξεις.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Άλλο πιερια των φτωχών όμως και άλλο Χαλκιδική της χλιδής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δροσιά είναι στο βουνό όμως. Στην παραλία θέλει : να ψάχνεις πάρκινγκ,χημικά αντηλιακά,βρώμικες τουαλέτες.Άρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσοχή στο αλκοόλ και την ταχύτητα. Καλό καλοκαίρι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Πιερία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εύκολη πρόσβαση, όχι το κόλλημα της Χαλκιδικής. Όλυμπος υπέροχος για ημερήσια εξόρμηση .απέραντη αμμουδιά, για οικογένειες και υπέροχα μπαρ για βραδυνή διασκέδαση των νέων.και πολλά άλλα. Οι Λαρισαίοι κατακλύζουν την Πιερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.