Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέσσερα ακόμα πτυχία από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο ΓιαννιτσώνΈγκριτοι μουσικοί και μουσικολόγοι στις επιτροπές

Τέσσερα ακόμα πτυχία (προηγήθηκε το πτυχίο κιθάρας του Νίκου Σιδηρόπουλου) αποδόθηκαν από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας αυτή την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Χατσιλίδου (τάξη πιάνου Ισίδωρου Σισιόλα) κρίθηκε πτυχιούχος πιάνου και οι Μυροφόρα Θεοδωρίδου, Κατερίνα Τσέκρελη και Ευάγγελος Παντελίδης (τάξη Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής, Ευθύμιου Μαυρίδη), πτυχιούχοι Αρμονίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιτροπές στις δύο αυτές, κατευθύνσεις απαρτίστηκαν από έγκριτους μουσικούς-μουσικολόγους όπως ο Δρ Βασίλειος Κίτσος, διδάσκων Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Δρ Ιωάννης Ζγούρας, Επικουρος Καθηγητής Πιανιστικής Συνοδείας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Νίκος Κυριόσογλου, διδάσκων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, «ένας εξαιρετικός πιανίστας» σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ύστερα από σύμπραξή του ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Το υψηλό κύρος των σολιστών-καθηγητών που  προσκαλούνται ως μέλη επιτροπών στις εξετάσεις που διοργανώνονται από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα στη βαθμολογία, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα των αποδιδόμενων πτυχίων και διπλωμάτων.
Από πλευράς μελών, ο Βασίλης Κίτσος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αποδοχή η μη της πρόσκλησης εξαρτάται από το κύρος αυτού που σε προσκαλεί, αναφερόμενος στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, Ιωάννη Ανδρόνογλου, Δρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας εύχεται στους αποφοίτους του καλή και δημιουργική πορεία!
Από το Γραφείο Τύπου
Από αριστερά Ζγούρας, Ανδρόνογλου, Κυριόσογλου, Χατσιλίδου, Σισιόλας, Κίτσος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μπράβο, συγχαρητήρια! Γίνεται σπουδαία δουλειά στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.