Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπνέει η προθεσμία καθαρισμού οικοπέδωνΙδιοκτήτες και υπηρεσίες των Δήμων δίνουν μάχη με το χρόνο για να καθαρίσουν οικόπεδα και να απομακρύνουν κλαδιά και ξερόχορτα πριν εκπνεύσει η παράταση μέχρι την 30η Ιουνίου, που έδωσε το υπουργείο και αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα.

Αρκετοί είναι εκείνοι που συμμορφώθηκαν με τους όρους της νέας εγκυκλίου ωστόσο υπάρχουν και ιδιοκτήτες, που καθαρίζουν αλλά αφήνουν υπολείμματα έξω από τα οικόπεδα τους ή τα πετούν σε ρέματα με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να αποτελούν αιτία πυρκαγιάς.

Σε πολλές περιπτώσεις οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τον τεράστιο όγκο υλικού καθώς δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν και να το μεταφέρουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι πολίτες οφείλουν να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξουν και τις 54.000 ευρώ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Πολύ σωστά το κράτος ζητά από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους. Θα έπρεπε όμως να δώσει πρώτο το παράδειγμα υποχρεώνοντας όλους όσους ανήκουν στην κεντρική διοίκηση αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται στο καθεστώς του ευρύτερου δημόσιου τομέα να κάνουν το ίδιο. Οι πολίτες όπως φαίνεται έχουν ενεργοποιηθεί φοβούμενοι τα ακριβά πρόστιμα. Δεν θα μπορούσα όμως να πω το ίδιο για την περιφέρεια και τους δήμους γιατί καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε κάθε χωριό, κάθε πόλη ότι το μεγάλο θέμα εντοπίζεται εκεί. Αγροτική οδοποιία, στραγγιστικα κανάλια, ημιορεινές πλαγιές, πάρκα εντός οικισμών, χώροι πέριξ δημοτικών σταδίων, δασύλλια βρίσκονται σε μαύρο χάλι. Ας εφαρμοστεί επί τέλους μια φορά η νομοθεσία ώστε οι υπαίτιοι να υποστούν τις κυρώσεις που τους αξίζει γιατί ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμονεύει και με την κλιματική αλλαγή θα ζούμε μόνιμα με το άγχος της φωτιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα είπες λες και ήσουν στο μυαλό μου! Έτσι πρέπει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.