Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών και «Το Σημάδι» περιοδεύουν στην Ελλάδα- Την Κυριακή στο μαρτυρικό Δίστομο



Το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών μετά τον πρώτο κύκλο παραστάσεων στην πόλη με "Το Σημάδι", ανοίγει πανιά και ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα, με στόχο να κάνει γνωστή στο πανελλήνιο την τοπική ιστορία των Γιαννιτσών και τα γεγονότα του ομαδικού τάφου. 

Το έργο βασίζεται στο βιβλίο της Άννας Μικροπούλου "Λύκοι στην Πόλη" και αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός της ομαδικής εκτέλεσης κατοίκων των Γιαννιτσών από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις 14 Σεπτεμβρίου 1944.

Πρώτος σταθμός του Θ.Ε.Γ. με την συγκεκριμένη παράσταση το μαρτυρικό Δίστομο, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στις 9.00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Μαυσωλείου. Το Δίστομο είναι ένας τόπος στον οποίο οι Ναζί έκαναν θηριωδίες, αντίστοιχες με αυτές της πόλης των Γιαννιτσών.

"Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάθη Φουντουκίδη για το ενδιαφέρον που επέδειξε και τη διαμεσολάβηση και επικοινωνία του με τον Δήμαρχο Διστόμου για την επίλυση των διαδικαστικών θεμάτων", επισημαίνει το Θ.Ε.Γ. σε ανάρτησή του.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Εξαιρετική παράσταση.
    Για να μαθαίνουμε, να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε.
    Καλοταξιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.