Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Για την εισαγωγή μαθητών/τριων στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ ΒέροιαςΑπό την ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ανακοινώνεται η προκήρυξη υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α., για το σχολικό έτος 2024-2025

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι νέοι και νέες οι οποίοι: α)κατέχουν απολυτήριο Γυμνασίου ή άλλο ισότιμο ή ανώτερο τίτλο σπουδών β) έχουν γεννηθεί τα έτη 11995 έως 2008 και γ) είναι εκτός κατάρτισης και απασχόλησης κατα την ημερομηνία εγγραφής.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr>>Εκπαίδευση>>Εγγραφή σε σχολείο>>Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Της ΔΥΠΑ ή με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skoleio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α.

Βέροιας θα εισαχθούν εκατό (100) μαθητές - τριες στις ακόλουθες ειδικότητες:

1. Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών και Ανελκυστήρων 25 μαθητές/τριες
2. Τεχνίτης Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ 25 μαθητές/τριες
3. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων 25 μαθητές/τριες
4. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Συμβατικού και Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου 25 μαθητές/τριες

Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας είναι διετής και περιλαμβάνει τις Τάξεις Α’ και Β’, οι οποίες οργανώνονται σε τμήματα ειδικότητας.

Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την πρακτική του άσκηση σε χώρους εργασίας.

Στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. παρέχονται:

1. Πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια .
2. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα.
3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.
4. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμοίβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους η Δ.ΥΠ.Α. έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών .
5. Σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές .
6. Επίδομα στέγασης και σίτισης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις ( χαμηλό εισόδημα και απόσταση άνω των 30 χιλ.) επιδότηση ενοικίου έως 240€ και επίδομα σίτισης 9€ ημερησίως ).
7. Αναβολή Στράτευσης.
8. Πιστοποίηση ειδικότητας απο τον ΕΟΠΠΕΠ και Πιστοποιητικό Σπουδών.

Περισσότερες Πληροφορίες για τις εγγραφές: ΕΠΑΣ Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α.Βέροιας Δ/νση Οδός Προς Νοσοκομείο ΒέροιαΤ.K.59100, τηλ. 2331028167, 2331022397
fb: ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας email:epas.veria@dypa.gov.gr

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΕΠΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.