Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την Έδεσσα επέλεξαν τα σχολεία για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του Προγράμματος για το περιβάλλον με θέμα «Η γή μας, το μέλλον μας». Στους δρόμους του νερού περιηγήθηκαν δεκάδες μαθητές την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με οικοξεναγήσεις στο Πάρκο Καταρρακτών, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού, την συνοικία του νερού στο Βαρόσι και στα δέντρα του νερού, τα «πλατάνια» αρκετά από τα οποία είναι χαρακτηρισμένα μνημεία της φύσης δίπλα στους Καταρράκτες Έδεσσας. Για την ημέρα αυτή ο δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής σε μήνυμα του τόνισε ότι “η φύση και η φυσική κληρονομιά της Έδεσσας αποτελεί προτεραιότητα για όλους τους Εδεσσαίους και τις Εδεσσαίες ένα δώρο που απλόχερα δίνεται και στους επισκέπτες. Η φροντίδα της φύσης είναι φροντίδα στον εαυτό μας και κυρίως στο μέλλον μας”.

Οι συμμετέχοντες έμαθαν να μετρούν την ηλικία των υπεραιωνόβιων πλατάνων αγκαλιάζοντας τον «Γεροπλάτανο», τον «Κοιμώμενο Πλάτανο», τον πλάτανο του Μυλωνά, τον πλάτανο του Ληρ γνωρίζοντας παράλληλα πόσα είναι τα παιδιά που πιασμένα χέρι-χέρι θα μπορούσαν να αγκαλιάσουν τον πλανήτη γη. Είμαστε όλοι ταξιδιώτες του διαστήματος και πρέπει να φροντίσουμε το σκάφος «Πλανήτης Γη» όπως τόνισε με το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος ο Δρ.Ευάγγελος Κυριακού, παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Οι οικοξεναγήσεις οργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος της Κάρτας Πόλης της Έδεσσας της Edessa City Card και συνεχίζονται καθόλη την διάρκεια της χρονιάς από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας (2381020300) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Υδροβιοτόπου Αγρα-Βρυτών-Νησίου. Περισσότερες Πληροφορίες www.edessacity.gr

Η εκδήλωση της Έδεσσας για το περιβάλλον τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και βρίσκεται στο δικτυακό τόπο https://www.worldenvironmentday.global/get-involved/register-activity


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ένα μπράβο στην Έδεσσα και τον νέο δήμαρχο για την εξωστρέφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.