Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Θερινό Σχολείο «Στις γειτονιές της Επιστήμης»Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου 2024 και ώρες 9:30πμ-1:30 μμ θα πραγματοποιηθεί το Θερινό Σχολείο «Στις γειτονιές της Επιστήμης» για μαθητές/-τριες Γ’ Γυμνασίου και Α’ και Β΄ Λυκείου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας.

Σκοπός της δραστηριότητας είναι να αναγνωρίσουν οι μαθητές την δημιουργικότητα που προσφέρει η διερεύνηση καθημερινών διαδικασιών και προβλημάτων και να προτείνουν λύσεις, μέσω της επιστήμης, για την κοινή προσπάθεια που γίνεται για να αντιμετωπιστούν παγκόσμια και τοπικά προβλήματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η ανισότητα, η φτώχια κλπ.

Στο Θερινό Σχολείο σε μορφή εργαστηρίου και διαλέξεων θα παρουσιαστούν θέματα όπως διαπλανητικά ταξίδια, κβαντικοί υπολογιστές, τεχνητή νοημοσύνη, virtual reality, 3D σχεδίαση και εκτύπωση, δημιουργική γραφή, χημεία τροφίμων, ασφάλεια του διαδικτύου, πειράματα κ.ά., από πανεπιστημιακούς, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς.

Το Θερινό Σχολείο συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τον Δήμο Πέλλας, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Πέλλας και φοιτητές/τριες του Π.Μ.Σ. Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.