Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εφ. Ανθυπολοχαγός Τσαγκαλίδης Κωσταντίνος: Με τιμές και σεβασμό, κηδεύτηκε στον Μεγαπλάτανο Αλμωπίας ο ήρωας της Κύπρου 50 χρόνια μετά τον «Αττίλα»



Στην γενέτειρά του τον Μεγαλοπλάτανο Αλμωπίας τάφηκε την Τρίτη ο ήρωας Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Τσαγκαλίδης Κωνσταντίνος τα οστά του οποίου ταυτοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2017, μετά από ανασκαφή και παρέμεναν έκτοτε στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είχε ταφεί αρχικώς στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κύπρο.
Στον επικήδειο η επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους ανέφερε ότι κλείνουν σήμερα πληγές, που παραμένουν εδώ και δεκαετίες ανοιχτές.
Εξήγησε ότι μετά από συνεννόηση με την οικογένεια έγινε ο επαναπατρισμός των οστών με στρατιωτικό αεροσκάφος.
“Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης επιστρέφει στην οικογένεια του που δεν πρόλαβε να χαρεί. Επιστρέφει στα σπλάχνα της γης που τον γέννησε. Πάντοτε μπροστάρης και αγέρωχος. Επιστρέφει αθάνατος μαζί με τους υπόλοιπους γενναίους ήρωες”, ανέφερε.
Η κ. Αριστοτέλους διαβεβαίωσε ότι αποτελεί δικό μας χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί το χρέος είναι πρωτίστως υπόθεση ψυχής.
“Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στηρίζει εμπράκτως και είναι δίπλα στις οικογένειες των ηρώων μας. Βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω το ξεκάθαρο μήνυμα του, ότι οι σχέσεις Κύπρου – Μακεδονίας ενισχύονται ακόμη περισσότερο, και ότι ανεξαρτήτως των δυσκολιών και των προβλημάτων, συνεχίζουμε τον αγώνα για δικαίωση. Αποτελεί δέσμευση, υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στους ήρωες μας και στους συγγενείς των ηρώων μας”, ανέφερε.

Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές Πέλλας αναφέρουν:

Λάκης Βασιλειάδης
«Τιμούμε τη Μνήμη και την Ανδρεία του έφεδρου Ανθυπολοχαγού Τσαγκαλίδη Κωνσταντίνο και αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια για τον ήρωα του τόπου μας. Τον τιμούμε όπως τίμησε και αυτός τον τόπο του πέφτοντας ηρωικά στην Κύπρο «υπέρ πίστεως και πατρίδος». Αθάνατος!

Γιώργος Καρασμάνης
 Μπορεί για τους επιφανείς άνδρες πάσα γη να είναι τάφος. Και η κυπριακή γη μπορεί να ήταν για 60 χρόνια το ησυχαστήριο για τον ήρωα Κωνσταντίνο Τσαγκαλίδη που έπεσε πολεμώντας για τη μαρτυρική Μεγαλόνησο.
Αλλά η γενέθλια γη της Αλμωπίας τον περίμενε, όπως τον περίμενε και η οικογένειά του, και εμείς, οι συμπατριώτες του.
Περηφάνια για τον αγωνιστή. Συγκίνηση γιατί ¨επέστρεψε¨ να αναπαυθεί στην αιωνιότητα στα χώματα του Μεγαπλατάνου.
Θα τον θυμόμαστε πάντα…

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ













Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Και τα λείψανα των αδικοχαμένων από την εγκληματική πράξη αυτής της ανάλγητης κυβέρνησης ψάχνουν δικαίωση όπως και για αυτά που δεν ταυτοποιήθηκαν ακόμα αλλά δυστυχώς ο κος Βασιλειαδης ούτε καν το όνομα των Τεμπων δεν αναφέρει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλε ρε τα κομματικά γρασα ανθελληνα εδώ θα γράψεις κάτι για τους ήρωες που χάθηκαν στην Κύπρο,αυτό είναι το θέμα

      Διαγραφή
    2. 7:38 ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ💩💩💩...ΚΥΠΡΟΣ 1974 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

      Διαγραφή
  2. Δεν ξεχνώ και Συμμετέχω για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο.Η μόνη καθαρή πατριωτική κίνηση στις Ευρωεκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.