Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινούν οι εναέριοι ψεκασμοί για τα κουνούπια στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας



Ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη οι εναέριοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Ημαθίας. Ψεκασμοί θα γίνουν στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης (Αρδευτικό Χαλάστρας, αρδευτικό Αγίου Αθανασίου) καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας / Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας (Αρδευτικό Αιγινίου), στην περιοχή των ορυζώνων, σε έκταση 30.000 - 45.000 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παράλληλα με το επίγειο έργο που είναι σε εξέλιξη, εκτελούνται και οι εναέριοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας ώστε να γίνει καταπολέμηση σε εστίες που δεν είναι προσβάσιμες με επίγεια μέσα.

Η εφαρμογή των αεροψεκασμών αποφασίστηκε μετά από δειγματοληψίες ακμαίων που έγιναν στην περιοχή, στο πλαίσιο της εποπτείας των πληθυσμών των κουνουπιών, προκειμένου να διατηρηθούν σε χαμηλό επίπεδο οι πληθυσμοί των ακμαίων κουνουπιών το επόμενο διάστημα. Η περίοδος κρίνεται κατάλληλη αφού έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αποστράγγιση των ορυζώνων, προκειμένου να γίνουν εφαρμογές ζιζανιοκτονίας από τους καλλιεργητές και έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη κατάκλιση με νερό, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις της επόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα.

Οι δράσεις εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιούνται κατόπιν έκδοσης όλων των απαιτούμενων αδειών και με τη χρήση κατάλληλων και εγκεκριμένων σκευασμάτων από τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ εποπτεύονται από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Αν και αργά η Περιφέρεια πολύ σωστά ξεκίνησε τις εφαρμογές. Εμείς εδώ στον δήμο Πέλλας πώς θα γλυτώσουμε από τα κουνούπια που κάνουν πάρτι και πληθυσμιακά θα ξεπεράσουν τους Κινέζους; Αντί για Δελτία (αυτοπροβολής) Τύπου και φωτογραφίες, μήπως να ξεκινήσετε να ασχολείστε με αυτό το μείζον θέμα που βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Μήπως να ασχοληθείτε σιγά σιγά με τα αδέσποτα και να αφήσετε κατά μέρους την τακτική που μας λέτε τον καιρό καθημερινά; Μπορείτε να προσλάβετε την γνωστή Πετρούλα (ειναι απο το χωριό του Λυσάνδρου) οπότε θα μας ενημερώνετε ευχάριστα για το ποιο συντριβάνι διορθώθηκε, ποια διαγραμμιση έγινε και που κατούρησε ο Φουντουκιδης. Καλά τσιμπήματα και μην ξεχνάτε τον βασιλικό που ανακουφίζει (δίχως φυσικά θυμάρι γιατί τότε θα μας μυρίζει Ζέρβας και αντάρτικο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μας τα είπες AUTAN και καθάρισες 😂😂😂😂😂🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟🦟

      Διαγραφή
    2. 12:53 που σας βρίσκει ο αθεοφοβος; Λαχνό τραβάει 'η το έχει η μοίρα του; Εσένα και 10 φιάλες AUTAN να σου δώσουν σε πόσιμη μορφή δεν θα αλλάξει τίποτα. Ίσως μισός τόνος ΡΑΟΥΝΤΑΠ (αν και απογοητευμένο) σε ψεκασμό με αργό ρυθμό ίσως να σε "σοκάρει". Ακόμη το έργο δεν το είδατε κοτουλες που όποιον βρίσκεται μπροστά σας τον γλύφετε για την επόμενη φορά. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι θα έχετε την δυνατότητα της επόμενης φοράς; Με τον τρόπο που ξεκινήσατε σε 5 μόλις μήνες τα ελαστικά σας έχουν φθορά και μέχρι την καρώ σημαία θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια δεκάδα pit stops...

      Διαγραφή
  2. Μεγάλο πρόβλημα σε όλο το Νομό υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.