Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας: Παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλώνΤο προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση ώστε να ενημερωθούν οι καταναλωτές σχετικά με την υποχρέωσή τους να διευθετήσουν το χρέος αυτό και τον προνομιακό τρόπο με την αντίστοιχη ρύθμιση για να πραγματοποιηθεί αυτό πιο εύκολα.

Η ανταπόκριση δημοτών-καταναλωτών ήταν μεγάλη, αλλά υπήρξαν και πολλοί που δεν πρόλαβαν, για διάφορους λόγους, να προβούν στη ρύθμιση αυτή.

Για τον λόγο αυτό δίδεται παράταση για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024.

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως οι δημότες που πρέπει να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην Επιχείρηση και να υποβάλλουν αίτημα προς την ταμειακή υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας για ρύθμιση του χρέους, να καταβάλλονται δηλαδή οι οφειλές με απαλλαγή, κατά ποσοστό, των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής με δυνατότητα τμηματικής καταβολής σε δόσεις, καθώς και ποσοστιαία απαλλαγή των οφειλόμενων προσαυξήσεων ανάλογη με τον αριθμό των δόσεων, ως κάτωθι:

· Αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).

· Αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως δώδεκα (12) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).

· Αν εξοφληθούν σε δεκατρείς (13) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%).

· Αν εξοφληθούν σε είκοσι πέντε (25) έως τριάντα έξι (36) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%).

· Αν εξοφληθούν σε τριάντα επτά (37) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα τοις εκατό (20%).

· Αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εξήντα (60) δόσεις, χωρίς απαλλαγή .

Επισημαίνουμε ότι:

~ Οι δόσεις είναι μηνιαίες, ισόποσες και δεν μπορεί να είναι μικρότερες των τριάντα (30) €.

~ Η ρυθμιζόμενη οφειλή που εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της, καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδίκαια. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

~ Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση πέντε τοις εκατό (2%) επί του ποσού της δόσης, από την επομένη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

~ Εφόσον ο οφειλέτης, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, παρέχεται απαλλαγή κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων, ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται, με αντίστοιχη τροποποίηση της απόφασης της ταμειακής υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας.

~ Η καθυστέρηση καταβολής δυο (2) δόσεων συνεπάγεται την αυτοδίκαιη κατάργηση της ρύθμισης. Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν μπορεί να κατατεθεί νέο αίτημα σύμφωνα με την παρούσα απόφαση.

~ Στην εκάστοτε ρύθμιση ανά λογαριασμό μπορούν να προστίθενται νέες χρεώσεις του ίδιου λογαριασμού οι οποίες θα χρεωθούν εντός του χρονικού διαστήματος της πρώτης (1ης) παραγράφου, εφόσον η ρύθμιση δεν έχει απολεσθεί με υπαιτιότητα του οφειλέτη.

~ Σε περίπτωση που καταργηθεί η ρύθμιση λόγω καθυστέρησης πληρωμής των δόσεων και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, για ένταξη σε οποιαδήποτε νέα ρύθμιση θα πρέπει να προκαταβάλλεται τουλάχιστον το 10% της οφειλής καθώς και η πρώτη δόση.

~ Στην παρούσα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και οι έχοντες απολέσει οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση ή θεωρούν ευνοϊκότερη την παρούσα από κάποια άλλη προγενέστερη.

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΕΥΑ ΠέλλαςShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. " Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη, αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν πρόλαβαν " ανακοινώνει ο συντάκτης του δελτίου τύπου της επιχείρησης. Την ευθύνη του ψεύδους καθώς και το πολιτικό κόστος το παίρνει αυτός; Ξέρετε γιατί οι πολίτες δεν ρυθμίζουν και γενικά δεν πληρώνουν; Επειδή είστε ανεπαρκείς και προσφέρετε κακής ποιότητας υπηρεσίες. Στερείτε συνεχώς από τους ανθρώπους το πολυτιμότερο αγαθό αναιτιολογητα και κακώς δεν λογοδοτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.