Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοπράτηση της ΒΙΙ φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο «Αρδευτικό Σύστημα Αλμωπαίου» μέσω ΣΔΙΤYφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Με συνέπεια υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας για τα έργα αγροτικών υποδομών»

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κου Κωνσταντίνου Τσιάρα, με τον Υφυπουργό ΑΑΤ κο Διονύση Σταμενίτη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κο Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, αναρτήθηκε στο ΕΣΗΔΗΣ η τελική φάση του Διαγωνισμού με καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών 7 Αυγούστου 2024.
Είναι το δεύτερο κατά σειρά έργο (μετά τον Ταυρωπό Καρδίτσας) και  αφορά στο  Αρδευτικό Δίκτυο Αλμωπαίου προϋπολογισμού κατασκευής 115.000.000€ (πλέον ΦΠΑ), εκ των οποίων τα 34.200.000€ θα καταβληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η Σύμβαση αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του Αρδευτικού Δικτύου Αλμωπαίου.
Πιο αναλυτικά, το Έργο περιλαμβάνει:
- Την εκπόνηση των μελετών εφαρμογής –κατασκευαστικών μελετών του Έργου.
- Την κατασκευή:
-  Αρδευτικού Δικτύου.
-  Αναχωμάτων προστασίας των άνω περιοχών.
- Τη συντήρηση και τη λειτουργία του Αρδευτικού Δικτύου για 23έτη.

Η κατασκευή του Αρδευτικού Δικτύου θα συμβάλλει στην άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων στο βορειοδυτικό τμήμα της πεδιάδας Γιαννιτσών, με ταυτόχρονη ενίσχυση και ποιοτική βελτίωση της οικολογικής παροχής της Περιφερειακής Τάφρου Θεσσαλονίκης.
Η εν λόγω περιοχή, σήμερα αρδεύεται πλημμελώς με νερό προερχόμενο από μεγάλο αριθμό ιδιωτικών γεωτρήσεων εντός της περιμέτρου των έργων και με πρόχειρες απολήψεις από την Περιφερειακή Τάφρο.
Η προτεινόμενη προς άρδευση ακαθάριστης έκτασης 150.000 στρεμμάτων έχει χωριστεί σε
δώδεκα αρδευτικές ζώνες 10.000 έως 15.000 στρεμμάτων. Μετά την αφαίρεση της έκτασης των οικισμών, δρόμων, τάφρων, ρεμάτων κλπ. Η συνολική καθαρή καλλιεργούμενη έκταση εντός της περιμέτρου, θα ανέλθει σε 120.440στρέμματα.
Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε περίπου 25.000 αγρότες.
Το συνολικό έργο θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες, ενώ παράλληλα το Α΄ τμήμα του θα παραδοθεί ολοκληρωμένο και λειτουργικό στους 18 μήνες.
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης: «Τα αρδευτικά έργα, τα φράγματα και οι λιμνοδεξαμένες είναι έργα που έχουν δρομολογηθεί και φέρουν την αποκλειστική σφραγίδα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος Αλμωπαίου, το οποίο αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε από τις ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη, και υλοποιείται από τη σημερινή ηγεσία με συνέπεια και μεθοδικότητα. Μια επιλογή με ιδιαίτερα αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή του Νομού Πέλλας, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στην άρδευση μεγάλου τμήματος καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Άμεσα λοιπόν, μετά την έγκριση του κονδυλίου από το Ταμείο Ανάκαμψης για το Αρδευτικό Δίκτυο του Φράγματος Αλμωπαίου, προχωράμε στη δημοπράτηση της ΒΙΙ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού, υλοποιώντας έτσι με σταθερά βήματα τον προγραμματισμό μας για την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου. Συνδυάζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το χρηματοδοτικό εργαλείο των σχημάτων ΣΔΙΤ, υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας για την κατασκευή των μεγάλων αγροτικών έργων υποδομής που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Κρίσης.»
 
Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Οδ. Παπαγιαννίδης: «Όταν στις 8/11/2021 ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση, επέλεξε η κατασκευή, λειτουργία και η συντήρηση του Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα με τίτλο ΥΔΩΡ 2.0, να γίνει το ΥΠΑΑΤ πολλοί αντέδρασαν  και προανήγγειλαν σίγουρη αποτυχία αφού στο ΥΠΑΑΤ η υλοποίηση δημοσίων εγγειοβελτιωτικών έργων με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ήταν άγνωστη. Διαψεύστηκαν.
 
Σήμερα, με την δημοπράτηση της ΒΙΙ Φάσης του Διεθνούς διαγωνισμού (Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών) για υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ δικαιώνεται η επιλογή μας να προχωρήσουμε μπροστά.
 
Με την αξιοποίηση της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα πετύχαμε μία πιο απλή, πιο σύντομη και χρηματοοικονομικά πιο ορθή διαγωνιστική διαδικασία. Με απλά λόγια, εξασφαλίζουμε ταχύτητα στην ολοκλήρωση του έργου και ποιότητα στις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Τα αρδευτικά έργα, τα φράγματα και οι λιμνοδεξαμενές βρίσκονται στην τελική ευθεία. Κερδίζουμε τον χαμένο χρόνο και θα παραδώσουμε στους αγρότες τα πιο σύγχρονα, αξιόπιστα, λειτουργικά και επίσης για 22 χρόνια από την ολοκλήρωση  καλοσυντηρημένα έργα.»
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

13 comments:

 1. Αχιλλέας Μπέττας.4 Ιουλίου 2024 στις 8:07 μ.μ.

  Με σφραγίδα Καρασμάνη.
  https://www.karatzova.com/2023/02/blog-post_97.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βρε Αχιλλέα, σοβαρέψου λίγο... μεγάλος άνθρωπος είσαι και μορφωμένος ! Στο Αρδευτικό Δίκτυο αναφέρεται το δελτίο τύπου ! Άλλο έργο είναι αυτό, δεν μιλάει για το φράγμα !

   Διαγραφή
  2. Ρε Nick τίποτε δεν αφήνεις ασχολίαστο. Άλλη δουλειά δεν έχεις, λέω τώρα.........

   Διαγραφή
  3. θα σου κανω την χαρη ρε Γιώργο ... ο Nick ειμαι και ολη μερα περιμενω εδω να απαντησω σε οτι γραφεις αλλα γιατι βαζεις το όνομα του Αχιλλεα δεν καταλαβαινω και δεν βαζεις το δικο σου ονομα

   Διαγραφή
 2. Αχιλλέα δεν ανοίγει το λινκ που έβαλες. Στην καρατζοβα υπάρχουν πολλά δελτία του καρασμανη που δικαιώνουν τον αγώνα του για το Φράγμα Αλμωπαίου. Ιδού :
  https://www.karatzova.com/2021/06/blog-post_905.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

   Διαγραφή
 3. Κώστας Προφητηλιωτης.5 Ιουλίου 2024 στις 8:34 π.μ.

  Ψαχνοντας στην καρατζοβα για το Φράγμα Αλμωπαίου βρήκα ενα σχόλιο που αποκαθιστά την πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν να λέει ο κύριος Σταμενίτης , ότι το Φράγμα τώρα αποφασίστηκε και τώρα υλοποιείται. Συγνώμη λέει ψέματα. Όλοι καταλαβαίνουμε για τι το κάνει και ποιανού την πατρότητα του έργου πάει να οικειοποιηθει.

  ΨΕΙΡΑΣ22 Ιουνίου 2021 στις 11:44 μ.μ.
  Κύριε Σταμενίτη είστε μηχανικός και δεν πρέπει να κάνετε τέτοια μεγάλα λάθη. Το φράγμα αλμωπαιου είναι βαρύ έργο με πάρα πολλές υποστηρικτικές μελέτες,γεωτεχνικές, υδρογελογικές, γεολογικες,τοπογραφικά κλπ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ελλάδας.Θα αρδευσει 140 χιλιάδες στρέμματα και όχι 20 χιλιάδες όπως λέτε.Αποδειξη Πόσο Καλά ξερετε το έργο.Αν ήταν τόσο μικρό δεν θα γινότανε αυτός ο πόλεμος σε βάρος της Πέλλας. Φαίνεται ότι δεν έχετε ασχοληθεί με το έργο. Ένας μικρός δρόμος λιγων εκατοντάδων μέτρων που παρουσιάστηκε το 2018,ακόμα είναι σε εκκρεμότητα. Και ενώ χρειάζονταν μια απλή μελέτη μερικών ημερών ,εκπονήθηκε μελέτη κατηγορίας Γ' πολύπλοκη πολυδάπανη που στο τέλος το δασαρχείο Έδεσσας δεν την αποδέχτηκε...Εσείς που ήσασταν ;Τρία χρόνια κρατάει αυτό σίριαλ,δεν πήρατε χαμπάρι.Αναφέρεται ότι πήγατε τον Σεπτέμβριο στην ηγεσία του υπουργείου. Ποιά αυτή που δεν πήρε χαμπάρι τι γίνεται τρία χρόνια. Τέσσερες αναβολές έδωσε για αυτόν το δασικό δρομάκι. Δλδ ο αρμόδιος γενικός γραμματέας δεν ξέρει που πάνε τα πέντε κλπ κλπ .Πήγατε στην νέα ηγεσία του υπουργείου τον Γενάρη τότε που αναλάμβανε και ενημερώνονταν. Ψάχνετε να βρείτε το κόλπο για να σηκώσετε το χέρι να δείξετε ότι "Και εγώ διεκδικώ τις δάφνες από το έργο για το οποίο ως μηχανικός δεν γνωρίζω τα τεχνικά χαρακτηριστικά" Λυπάμαι Κύριε Συνάδελφε μηχανικέ αλλά ούτε και σε αυτό συνδράμετε και μην εκτίθεστε γιατί τα γραφόμενα σας, αποκαλύπτουν τα ψέματα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι δήθεν και μηχανικός και κανεις και κριτική... ΔΕΝ διάβασες τι γράφει ?? "το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος Αλμωπαίου, το οποίο αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε από τις ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη, και υλοποιείται από τη σημερινή ηγεσία με συνέπεια και μεθοδικότητα". / ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ !!!!!!!!

   Διαγραφή
 4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ
  ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ κ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣ. ΛΗΣΜΟΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΔΩΡΕΑ ΚΑΝΑΤΕ, ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΩΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ. ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ Ν.ΠΕΛΛΗΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κωστας Προφητηλιώτης.5 Ιουλίου 2024 στις 4:00 μ.μ.

  12,10, Το σχόλιο του μηχανικού το βρήκα από δελτίο του κυρίου Σταμενίτη που το έβαλε στην καρατζοβα στις 22/6/22. Η ημερομηνία φαίνεται και στο σχόλιο του ψείρα . Ο κύριος Σταμενίτης αναφέρεται σε ένα Φράγμα που θα ποτίσει 20 χιλιάδες στρέμματα και θα στοιχίσει 65 εκατομμύρια. Επ'αυτού του κάνει κριτική, ότι δεν ξέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φράγματος ( 140 χιλιάδες στρέμματα, θα φτάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ). Όπως, επίσης κριτικαρει την ηγεσία του υπουργείου 2020 και ειδικότερα τον τότε Γενικό Γραμματέα που δεν ξέρει τι του γίνεται , στην ουσία ο Γενικός έχει την ευθύνη στα έργα . Συνεπώς μια χαρά τα λέει Ψείρας. Όνομα και πράμα. Τώρα χάθηκε, δεν μιλάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αν ειναι ετσι ρε Κώστα απο τις Αμπελειες να δωσουμε το ονομα του Παπαγιαννιδη στο φράγμα η καλυτερα του Μητσοτακη !!!!!!!!!! ποιος Καρασμανης και πρασινα αλογα συζυταμε!!!!!!!!! Φραγμα ΠαπαΜητσοτακη θα το λεμε!!!!!!!!

   Διαγραφή
 6. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.
  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΙΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κώστας Προφητηλιωτης.6 Ιουλίου 2024 στις 3:52 μ.μ.

  Δεν ξέρω από που είσαι και τι θέλεις 12,45 ,να πεις. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κύριος Καρασμάνης το πήρε επάνω του ως βουλευτής και υπουργός και το έφερε στην φάση της δημοπράτησης. Για δε τον κύριο Σταμενίτη όταν περνούσε από την Σκύδρα, τον ρωτούσαμε για το Φράγμα μας έλεγε μεταξύ των άλλων, ότι ο Καρασμάνης θα μείνει με τα χαρτιά γελώντας κλπ. Η επιτυχία έχει πολλούς Πατέρες, η αποτυχία κανέναν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.