Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων μαςΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΙΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ !


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων αλλά και των κέντρων υγείας του νομού, αλλά και τις τις απαράδεκτες αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών για την συγκάλυψη της χρόνιας υποστελέχωσης. Από τη μία δεκάδες κενές οργανικές θέσεις και από την άλλη προσλήψεις με το σταγονόμετρο και συνεχείς υποχρεωτικές μετακινήσεις ιατρών.      
Σε οριακό σημείο βρίσκεται εδώ και καιρό η λειτουργία και των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, με την υποστελέχωση των τμημάτων να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το καθεστώς αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών από νοσοκομεία και ΚΥ του Νομού σε άλλες δημόσιες δομές υγείας με χρόνιες ελλείψεις προσωπικού.
Οι μετακινήσεις παιδιάτρων από κέντρα υγείας για να «μπαλωθεί» το εφημεριακό πρόγραμμα των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων της περιοχής, υπονομεύει ακόμη περισσότερο την λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συγκαλύπτει και συντηρεί τις χρόνιες ελλείψεις.
Μόλις τρεις οι μόνιμοι ειδικοί παιδίατροι στη παιδιατρική της Έδεσσας και από το τέλος Ιουλίου το τμήμα θα μείνει χωρίς ειδικευόμενους ιατρούς, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη πλέον η σύνταξη ασφαλούς προγράμματος εφημεριών για τον μήνα Αύγουστο και μετά. 
Ενώ οι παιδίατροι αναγκάζονται σε υπερεφημέρευση με 9 και 10 εφημερίες το μήνα, οι Διοικήσεις της 3ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Έδεσσας εδώ και μήνες, δεν διστάζουν να υποχρεώνουν παιδίατρο του παιδιατρικού τμήματος και παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Έδεσσας, να πραγματοποιούν και άλλες επιπλέον εφημερίες σε παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, όπου εδώ και καιρό έχει καταρρεύσει η εφημεριακή λειτουργία από τη χρόνια υποστελέχωση.
Οι  αποφάσεις αναγκαστικής μετακίνησης των συναδέλφων είναι παράνομες και καταχρηστικές. Επεκτείνουν αυθαίρετα τον εργάσιμο χρόνο, καταργούν «εν μία νυκτί» το ισχύον πρόγραμμα εφημεριών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα αρμόδια επιστημονικά όργανα και απαξιώνουν τους γιατρούς μετατρέποντας σε «γυρολόγους» και «περιφερόμενο θίασο». 
Πετούν στο καλάθι των αχρήστων τα έγγραφα των ιατρών του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου Έδεσσας, που με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και την ασφάλεια ασθενών και γιατρών, προειδοποίησαν έγκαιρα τη Διοίκηση για τους κινδύνους που δημιουργούν οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού και οι αναγκαστικές μετακινήσεις. 
 Οι Διοικήσεις ζητούν από τους παιδιάτρους του νοσοκομείου Έδεσσας «να βάλουν πλάτη» και να δεχτούν  να πραγματοποιούν «μονές» εφημερίες, δηλαδή επισφαλείς εφημερίες με έναν μόνο γιατρό, εκθέτοντας σε κίνδυνο τα νοσηλευόμενα παιδιά, τα παιδιά που εξετάζονται στο ιατρείο επειγόντων της παιδιατρικής και τα νεογέννητα του νεογνολογικού τμήματος, αφού όλα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από έναν και μοναδικό εφημερεύοντα παιδίατρο.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών, όπου δεν εφημερεύει πλέον μόνιμος παιδίατρος του τμήματος και οι εφημερίες καλύπτονται από δύο συμβασιούχους επικουρικούς παιδιάτρους που ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν μονιμοποιούνται, αλλά και με μετακινήσεις. 
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταγγέλλει τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας και απαιτεί:
• Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί !
• Να ανακληθούν όλες οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών με «εντέλλεσθε» που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί στις δομές όπου εργάζονται !
• Να καλυφθεί άμεσα το σύνολο των αναγκών με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των τμημάτων !

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      
Αποστολίδης Χαράλαμπος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαμαλίδης Ιωάννης

                                                                                                        


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. ....οι πιέσεις και οι εκβιασμοί !
  Γίνονται τέτοια πράγματα;
  Δεν το βάζει ο νους μου.
  Εξάλλου τώρα ώρα κάνουν ανακαινίσεις στα νοσοκομεία , δεν μπορούν να ασχολούνται με αυτά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν βαρέθηκες σύντροφε Βλαδιμηρε να γράφεις ανακρίβιες. Εξάλλου εσύ ως γιατρός του Κεντρου Υγείας παρακαλάς όλα αυτά τα χρόνια να εφημερευεις στα Νοσοκομεία προφανώς για οικονομικούς λόγους. Οπότε όλα καλά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ 100 ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ , ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δηλαδή πληρώνονται κανονική ενεργή εφημερία και είναι στο σπίτι τους, η διασκεδάζουν?
   στο υπουργείο υγείας τα ξέρουν αυτά?

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.