Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Σκύδρας: Η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί τη συνεργασία και τον αγώνα όλων και όχι τη μικροπολιτικήΤο σύνθετο και ευαίσθητο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα ως Δήμος Σκύδρας, απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας, αναλόγως βεβαίως των υποχρεώσεων και των ευθυνών μας. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, με διάλογο, προτάσεις, συναίνεση και συμβολή στην επιλογή και στην υλοποίηση ορθολογικών, βιώσιμων λύσεων με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκύδρας εργάζεται και πασχίζει καθημερινά μ΄όλες της τις δυνάμεις για ν΄ανταποκρίνεται, κατά το εφικτό, στις πολλές υποχρεώσεις της σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου και ενημερώνει σχετικά κι όποτε απαιτείται τους συμπολίτες μας, χωρίς να «διαφημίζει» το έργο της, το οποίο φυσικά είναι υποχρέωσή μας.

Κάποιες στιγμές όμως είναι αδύνατο να μην δοθεί απάντηση στην κακοπροαίρετη κριτική, στην προπαγάνδα που γίνεται από ανθρώπους, ευτυχώς ελάχιστους και γνωστούς πλέον, που δεν χάνουν ευκαιρία ν΄ αναζητούν τρόπους να δυσφημίζουν τον τόπο μας και τόπο τους, προκειμένου να κάνουν «αντιπολίτευση». Είναι όλο αυτό το λιγότερο άδικο και τους αξίζει μια απάντηση.

Ως Αντιδημαρχία Καθαριότητας έχουμε προβεί πολλές φορές σε ανακοινώσεις, έντυπες και διαδικτυακές, έτσι, ώστε δημότες οι οποίοι θέλουν ν΄ απαλλαγούν από βαριά, παλιά και ογκώδη αντικείμενα να τηλεφωνούν στο Δήμο για να δρομολογηθεί η συλλογή τους και να μην τα πετούν σε διάφορα σημεία μολύνοντας το περιβάλλον και παρουσιάζοντας μια άσχημη εικόνα για το Δήμο μας. Καθημερινά πολλοί δημότες φαίνεται ν΄ ανταποκρίνονται με αποτέλεσμα να συλλέγονται όλα αυτά τα ογκώδη αντικείμενα στο χώρο της ΕΛΚΑΤ και από εκεί να μεταφέρονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ΧΥΤΑ.

Συγχρόνως, όμως, η Δημοτική Αρχή αναζητά πιο άμεση λύση στο πρόβλημα, για να μην «μπλοκάρουν» στον χώρο της ΕΛΚΑΤ, δημιουργώντας χώρους πράσινων σημείων και διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για να διαχειρίζεται διαφορετικά τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων.

Είναι άξιο απορίας πάντως το ότι κάθε φορά που η Δημοτική Αρχή πρόκειται να προβεί σε μία προγραμματισμένη παρέμβαση, την αμέσως προηγούμενη μέρα κάποιοι θυμούνται ν΄ αναδείξουν το πρόβλημα για το οποίο θα γίνει η παρέμβαση, αλλά φυσικά χωρίς καμία πρόταση, και μετά σπεύδουν να δηλώσουν ότι η παρέμβαση έγινε με τη δική τους συνδρομή και φυσικά δεν είναι τυχαίο αυτό. Ο Δήμος δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους, είτε σ΄επίπεδο Δήμου είτε Περιφέρειας που απλά δείχνουν να νοιάζονται για τον τόπο τους και κατευθύνονται από ερωτήσεις δημοσιογράφων για να κάνουν προπαγάνδα, αλλά από ανθρώπους που δουλεύουν για αυτόν, που δίνουν λύσεις και αναλαμβάνουν ευθύνες και πρωτοβουλίες και είναι στην πρώτη γραμμή της συνεργασίας και του αγώνα.

Σε όλες τις σχετικές συσκέψεις που συμμετέχουμε ως Δημοτική Αρχή συζητάμε με τους αντίστοιχους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και τους αρμόδιους φορείς ακριβώς όλα αυτά τα προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα, τις παράνομες χωματερές, τους χώρους συλλογής και συνειδητοποιούμε ότι όλοι οι Δήμοι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, πλην όμως δεν έχουν το «προνόμιο» της αρνητικής διαφήμισης απ΄αυτούς που δήθεν κόπτονται για τον τόπο τους. Το είδαμε πρόσφατα ν΄ αναδεικνύεται σε γειτονικό μας Δήμο, όπως και παλιότερα. Δυστυχώς η καθημερινότητα αφορά όλους μας και όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης για την εικόνα του τόπου στον οποίο ζούμε. Ωστόσο, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να φτάσουμε το θέμα στη Βουλή αναφέροντας ότι μόνο στο Δήμο Σκύδρας υπάρχουν παράνομες χωματερές, αλλά αντιθέτως θα συνεργαστούμε με τους δημότες, τους αρμόδιους φορείς και το κράτος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Αυτό έχει κι ως αποτέλεσμα να καταλήγουμε στο συμπέρασμα, στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται, ότι ο Δήμος μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλους Δήμους, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, παρά τα προβλήματα σε οχήματα και το ολιγάριθμο προσωπικό.

Καλό είναι λοιπόν όποιος αιρετός ή μη ενδιαφέρεται για τον τόπο μας, να συναντήσει εμάς, τη Δήμαρχο που έχει πάντα ανοιχτό το γραφείο της για όλους – όταν μάλιστα δηλώνουν κι ομολογούν ότι πρόκειται για μια επιτυχημένη Δήμαρχο, την οποία εκτιμούν κι ακούν καλά λόγια - να συζητήσει μαζί μας, να ενημερώσει το Δήμο μας, αν νοιάζεται πραγματικά, και να αποφεύγει τις βαρύγδουπες εκφράσεις με ειρωνεία που όχι μόνο δεν προσφέρουν καμία πρόταση ή λύση αλλά μπορεί να φανούν και ακραίες. Κι όταν μάλιστα φάνηκε ξεκάθαρα ότι όλο αυτό ήταν στοχευμένο με αναφορά μόνο στο Δήμο Σκύδρας, ενώ πριν 10 ημέρες αναδείχθηκε, όχι από μέσο ενημέρωσης, το ίδιο πρόβλημα σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Φυσικά καμιά καταγγελία δεν υπήρχε, παρά μόνον οι ανακυκλωμένες αναφορές γνωστού μέσου ενημέρωσης και ορισμένων της αντιπολίτευσης. Άλλωστε τέτοιου είδους «ρεπορτάζ» κι «έρευνες» με ερωτήσεις σε μια προσπάθεια «υπαγορευόμενων» και κατευθυνόμενων απαντήσεων, όπως «Θεωρείτε πως ευθύνεται η Δημοτική Αρχή;» είναι κάτι πλέον συνηθισμένο, όμως, αντιδεολογικό, ιταμό κι αποκρουστικό.

Ελπίζουμε βεβαίως ότι η φράση «και θ΄άκούτε και θα μαθαίνετε» θα ισχύει και για όσους τη δηλώνουν κι επομένως και οι ίδιοι και θ΄ακούν κι άρα και θα μαθαίνουν.

Εμείς, παρ όλα αυτά, συνεχίζουμε όλοι μαζί να δουλεύουμε καθημερινά με τα στελέχη των υπηρεσιών μας κάτω από δύσκολες συνθήκες, να συνεργαζόμαστε και να διεκδικούμε το καλύτερο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και για το συλλογικό συμφέρον των συμπολιτών μας.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας
Αθανάσιος Γίτσας
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

8 comments:

 1. Θέλουμε να ψωνίσουμε στην αγορά της Σκύδρας και μετανιωνουμε. Παρκάρουμε πίσω στο σταθμό και κλείνουμε τη μύτη μας.Περιπτωματα ανθρώπων και ζώων γεμάτο. Στα πεζοδρόμια ξαπλωμένο αδέσποτα σαν αρκούδες. Σε κάθε είσοδο οικοδόμης κύπελλα με σκυλοτροφες γατοτροφες..Μέσα από κάδους ξεπροβάλλουν γάτες έτοιμες να χιμηξουν. Κρίμα.....Τέτοια κατάληξη να έχει η Σκυδρα...Και έχει Καλή αγορά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου στο ΡΙΖΟ δεξιά και αριστερά υπάρχουν φρεάτια ανοιχτά. Μόνο μια μεταλλική σχάρα από πάνω.Μεσα καταλήγουν όλα τα λύματα από τις οικίες. Κουζίνες και μπάνια. Τρεχούμενο νερό δεν κυλάει Η βρώμα και η δυσωδία απίστευτη....Και έρχεται το συνεργειο να ψεκάσει για τα κουνούπια ....Αντί να τα καθαρίσουν και να τα σκεπάσουν ..Χορτάσαμε φωτογραφίες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο δήμο Σκύδρας το παιχνίδι της καθαριότητας το έχετε ΧΆΣΕΙ εδώ και χρόνια,τρανό παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα στην Καλή ο κάδος του σκουπιδιαρικου ήταν τρύπιος με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι δρόμοι σακούλες και ζουμια,όταν δεν πράττουμε τα αυτονόητα και τα εύκολα τα δύσκολα δεν τα αγγίζουμε .................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ελλάδας. Ιγνατιάδου αν δεν έχεις άτομα και πόρους όπως λες συνέχεια για δικαιολογία, παραιτήσου . Ας αναλάβει κάποιος άλλος. Φτάνει η πρόφαση του 80% αφού στην ουσία μόνη σου ήσουν (γιατί και η άλλη άστα να πάνε). Τα απορριματοφόρα στάζουν σε όλη την πόλη και γίνονται εστίες μπόχας και μόλυνσης αντιδήμαρχε. Κάνατε επάγγελμα την τοπική αυτοδιοίκηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μη, μη, μη, μη. 80% τους δώσατε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να πούμε ένα ευχαριστώ στη Δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο καθαρότητας που στα ΚΑΛΥΒΙΑ καθάρισαν τη χωματερή που έχει πινακίδα απαγόρευσης ρίψης σκουπιδιών και μετά από 2 ήμερες άτομα του τμήματος καθαριότητας του ΔΗΜΟΥ πετούν με όχημα του ΔΗΜΟΥ τα σκουπίδια εκεί όπου απαγορεύεται (με εντολή του ΔΗΜΟΥ είπαν όταν ρωτήθηκαν) ... ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ελπίζω ο περιφερειακός σύμβουλος να προχωρήσει στα δέοντα, αναφορά στο τμήμα περιβάλλοντος και εισαγγελία, γιατί απ' ότι φαίνεται άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΛΕΧΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ?
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ?
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ,ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
  ΚΑΘΩΣ Η ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  ΕΠΟΜΕΝΩΣ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ,ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ .ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.