Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Digispect: Νέα πλατφόρμα για την καταγραφή ζημιών σε κτίρια μετά από φυσικές καταστροφέςΤην ανάπτυξη της νέας ψηφιακής εφαρμογής Digispect ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στόχος η ψηφιοποίηση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών σε πληγέντα κτίρια μετά από φυσικές καταστροφές.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η ταχύτερη καταγραφή των ζημιών στοχεύοντας στον άμεσο υπολογισμό και την καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες πολίτες.

Η νέα εφαρμογή έρχεται να απλουστεύσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τη διευκόλυνση των αρμόδιων μηχανικών που πραγματοποιούν τους ελέγχους.

Μέσω της πλατφόρμας θα γίνεται η διαχείριση των χρηστών της εφαρμογής και η εισαγωγή των φυσικών καταστροφών για τις οποίες διενεργούνται έλεγχοι.

Επιπλέον οι αρμόδιοι φορείς θα έχουν πλήρη εικόνα των δελτίων που έχουν υποβληθεί. 

Πώς θα λειτουργεί
Η εφαρμογή θα λειτουργεί τόσο όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο (online mode), όσο κι όταν είναι εκτός σύνδεσης (off line mode), δίνοντας τη δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης των δελτίων και συγχρονισμού στην πλατφόρμα μόλις το tablet εισέλθει σε δίκτυο. Επιπλέον, θα παρέχεται άμεσος εποπτικός έλεγχος των αυτοψιών που θα διενεργούνται και των αποτελεσμάτων τους, καθώς τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα για περαιτέρω διασταύρωση και επεξεργασία.

Πιο συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής επιτυγχάνεται:

•          Ο γεωγραφικός εντοπισμός των πληγέντων κτιρίων
•          Η άμεση και ακριβής ενημέρωση των δικαιούχων για τα αποτελέσματα των ελέγχων
•          Η αποθήκευση σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων με ασφάλεια και πιστότητα
•          Η αποτύπωση σε γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών του έργου των αυτοψιών
•          Η επιτάχυνση του έργου των διασταυρώσεων για να προχωρήσουν οι ενισχύσεις

Η εφαρμογή «Digispect» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Η τεχνολογία υπάρχει για να δίνει καθημερινές λύσεις, αλλά και λύσεις όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Με την κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία ένα από τα προβλήματα που εντοπίσαμε ήταν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έπρεπε να ολοκληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα χρονοβόρες διαδικασίες. Σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια νέα εφαρμογή το «Digispect», μέσω της οποίας οι αυτοψίες θα ολοκληρώνονται ψηφιακά. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται και απλουστεύεται μια σειρά από διοικητικές διαδικασίες, μειώνεται σημαντικά η γραφειοκρατία, προς όφελος των αρμόδιων αρχών και φυσικά των πολιτών. Μακάρι να μην προκύψει καμιά νέα φυσική καταστροφή,  αλλά με την κλιματική κρίση να είναι παρούσα, προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να είμαστε σε ετοιμότητα και να αξιοποιούμε κάθε σύγχρονο τεχνολογικό «εργαλείο» για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των όποιων συνεπειών της».

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, καθώς πραγματοποιούμε  ακόμα ένα ψηφιακό βήμα, αυτό της ψηφιοποίησης της διαδικασίας των αυτοψιών μετά από μία φυσική καταστροφή. Ένα ψηφιακό βήμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα στελέχη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά με πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Υπουργό, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον οποίο θέλω και να ευχαριστήσω, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας, Πέτρο Καμπούρη, για όλη τη δουλειά που έγινε μαζί με τα στελέχη για να αποκτήσουμε μια ψηφιακή εφαρμογή όπου σε πραγματικό χρόνο θα καταγράφονται οι αυτοψίες, στο πεδίο, να υπάρχουν ολοκληρωμένα στοιχεία με ακρίβεια, με προστασία των δεδομένων και άμεση δυνατότητα επεξεργασίας αυτών, έτσι ώστε να συντμίσουμε χρόνους και να πετυχαίνουμε πολύ πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ακόμα ένα ψηφιακό βήμα που κάνουμε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αυτή είναι και η κατεύθυνση του Υπουργού, Βασίλη Κικίλια, έτσι ώστε να συντμίσουμε χρόνους και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τον πολίτη».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.