Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολυπλάτανος Ημαθίας: Έκκληση των κατοίκων για καθαρισμό της Τάφρου 66



Ανυπόφορη είναι και πάλι το τελευταίο διάστημα η καθημερινότητα σε περίπου δέκα οικισμούς στην Ημαθία που έχουν την ατυχία να γειτνιάζουν με την περίφημη Τάφρο 66. Οι υψηλές θερμοκρασίες του τελευταίου μήνα σε συνδυασμό με τη λειψυδρία που προκαλεί στην ουσία λιμνάζοντα νερά έχουν φέρει στα όριά τους τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ευθυμιάδη, προέδρο του Πολυπλατάνου Νάουσας, που μίλησε στην ΕΡΤ3 η κατάσταση αυτή επικρατεί στην περιοχή από το 1982. Στα 35 χλμ από Πέλλα έως τον Αλιάκμονα που διανύει η Τάφρος 66 ρίχνονται τα απόβλητα από τις κονσερβοποιίες ροδακίνου που αρνούνται να λειτουργήσουν τους βιολογικούς τους καθαρισμούς.

«Εδώ και 30 και πλέον χρόνια 15000 περίπου κάτοικοι των χωριών από τα οποία διέρχεται η ΤΑΦΡΟΣ 66 ζουν κάθε καλοκαίρι δίπλα σε μια Ταφρο όπου συναντάς ψόφια ψάρια.. φίδια.. χελώνες και οποιαδηποτε άλλη μορφή ζωης θα μπορούσε να ζήσει σε ένα ποτάμι χωρίς να λάβουμε υπόψιν την έντονη δυσοσμία που περιβάλλει όλη την περιοχή!!», προσθέτει ο πρόεδρος της Κοινότητας.

Πολυπλάτανος, Αγγελοχώρι, Αν. Ζερβοχώρι, Αγ. Γεώργιος, Αγ. Μαρίνα, Λυκόγιαννη, Νικομήδεια, Μακροχώρι, Διαβατό και Κουλουρα, δέκα χωριά της Ημαθίας τα οποία είναι δίπλα στην ΤΑΦΡΟ66. Ζητάμε τουλάχιστον καθαρισμό της Τάφρου ,επισημαίνει ο κ. Ευθυμιάδης καθώς στον Πολυπλάτανο η γέφυρα έχει κλείσει από τα φερτά υλικά ξύλα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Ο βιολογικός της Σκύδρας τα πετάνε τα νερά όλα μέσα στην τάφρο 66 ανεξέλεγκτα ελάτε να τα δείτε, όπως μυρίζει το φρεάτια στην Σκύδρα έτσι είναι παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ίσως η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και δεκαετίες. Ένα θέμα που οι θεσμοί και η Πολιτεία σφυρίζει παντελώς αδιάφορα. Λουδίας - Αλιάκμονας και η συγκεκριμένη τάφρος είναι αποδέκτες όλων των βλαβερών μικροοργανισμών που η περιοχή αποβάλλει. Οι Δήμοι στον ύπνο του δικαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μόνιμα απούσα και το έγκλημα συνεχίζεται γιατί κανένας δεν τόλμησε να τα βάλει με τα κονσερβαδικα, τους βιομηχάνους και το κατεστημένο. Το χειρότερο όμως είναι ότι αποτελεί πηγή κινδύνου για την εξάπλωση του ιού Δυτικού Νείλου. Από τους 23 και πλέον Δήμους που η επιτροπή προστασίας υγειας ανακοίνωσε, οι μισοί και πλέον ανήκουν στους δύο Νομούς (Πέλλα & Ημαθία). Τελικά ζούμε σε μια χώρα πού η δικαιοσύνη και το πολίτευμα έχουν καταλυθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να ξεσηκωθούμε. Η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν. Δείτε τί έγινε με τους 4 Τούρκους που στήνανε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ρόδο. Έχει χαθεί εντελώς η μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελάτε στον βιολογικό της Σκύδρας να ελέγξετε κάποιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κονσερβοποιία στην Σκύδρα,ο βιολογικός της Σκύδρας ο Αντιπεριφερειάρχης από την Σκύδρα τυχαίο δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.