728x90

Κιλκίς: Η μαθητική ομάδα ρομποτικής που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις ΗΠΑ


Η μαθητική ομάδα ρομποτικής του Κιλκίς, υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους, Goran Mihajlovic, παρουσίασε το υβριδικό υποβρύχιο ρομπότ Triton, ένα ρομπότ με κινητήρες και αισθητήρες. Σκοπός του καινοτόμου αυτού ρομπότ είναι η διευκόλυνση της εξερεύνησης των βυθών και η εκτέλεση υποβρύχιων αποστολών με μεγάλη ακρίβεια.

Η ομάδα ρομποτικής του Κιλκίς πέτυχε μια εξαιρετική εμφάνιση, κατακτώντας την 1η θέση στην καινοτομία project και την 2η θέση στις θεμελιώδεις αξίες, στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος First Lego League 2025, με το υποβρύχιο ρομπότ Triton. Η επιτυχία τους εξασφάλισε το «μαγικό εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Ορλάντο της Αμερικής.

Η ομάδα αποτελείται από μαθητές της Β’ Γυμνασίου έως και Β’ Λυκείου, και συγκεκριμένα τους: Αχιλλέα Χριστοφορίδη, Αντώνη Γαβρά, Κωνσταντίνο Σημαιοφορίδη, Παύλο Πασσαλίδη, Μαρίλια Σαββίδου, Αναστάση Αλμασίδη, Κωνσταντίνο Πασσαλίδη, Μαριάνθη Καζαντζή, Ελισάβετ Τσολακίδου και Θεόδωρο Καρασαββίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code